Volkswagen Golf III 1997: Golf III melding dashboard plus vreemd lampje dat ineens aan gaa

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 Diesel

Hallo,

na mijn Golf 2 helaas een iets te groot deukje te hebben gegeven heb ik een golf III, 1,9 diesel uit 1997 aangeschaft. Wel ff wennen hoor, veel meer elektronica en daardoor meer dat vervangen moet worden of aandacht nodig heeft. Ik heb het probleem met de temperatuur van de motor al door dit forum opgelost (thermostaat vervangen) dus ik hoop dat jullie me hiermee ook kunnen helpen.

Na het starten geeft de boordcomputer (als we het al zo mogen noemen) de volgende melding knipperend weer: 10SP-2. Dit is in plaats van de kilometer stand. Ik krijg het niet gevonden in online boekjes of manuals wat dit betekent?

Daarnaast heb ik naast de verlichtingsknop een klein rood lampje zitten dat vandaag ook ineens aansprong toen ik de motor startte. Iemand enig idee waar dit voor is? Ik dacht misschien iets tanken, want ik was bijna leeg, maar dat bleek het niet te zijn.

Zie voor beide vragen de foto's bijgevoegd.

Dank!

Stooom

Geplaatst door Stooom (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Garage_LUX (0) PRO, 9 jaar geleden

10sp-2 is insp-02
heeft een beurt nodig

Stooom (0), 9 jaar geleden

Top, Dank Rinus! Door andere posts hier het dashboard gereset.

blijft alleen de vraag van het lampje over. Net lampje even losgetrokken en er komen twee draden uit, zwart en rood. Zie bijgevoegde foto. De draden gaan naar een witte stekker en verder weet ik het niet. iemand?

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Zou het controlelampje van een startonderbreker kunnen zijn.

Stooom (0), 9 jaar geleden

Ok, Dank Ferrie. Maar dan zou ik toch niet kunnen starten? Of zit er dan ook daar een storing in? Vanmiddag ging dat lampje weer niet aan trouwens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.