Volkswagen Golf: Golf IV 1.6 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi,

Ik zit niet met een probleem. Maar ik sta op het punt om een golf IV uit 98 te kopen. 122.000 ( NAP ) ziet er netjes uit etc.
Maar waar moet ik nou ECHT opletten ? Zijn er euvels met dit bouwjaar? Of specefieke dingen waar ik op moet letten ?

Mvg Lars

LarsRoolant

Geplaatst door LarsRoolant (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Meest voorkomende problemen zijn: defecte raammechanieken,stabbalisatorrubbers (bonkend geluid hobbels),bij climatronic de stelmotoren,bobine's bij de meeste 16v,bij de 16v gelijk de tandriem vervangen bij deze km stand,defecte sensortjes,vervuild gasklephuis.
Kan wel meer opnoemen,maar dit ziin geloof ik de meest voorkomende problemen bij de golf 4.
Laat hem wel ff uitlezen.

Ricky,

LarsRoolant (0), 17 jaar geleden

Oke bedankt ricky. Het model wat ik wil aanschaffen is geen 16v dus dan hoef ik ook geen tandriem te vervangen ? Wel laat ik meteen een nieuwe distributie riem erop leggen.

Mvg Lars

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=LarsRoolant]Oke bedankt ricky. Het model wat ik wil aanschaffen is geen 16v dus dan hoef ik ook geen tandriem te vervangen ? Wel laat ik meteen een nieuwe distributie riem erop leggen.

Mvg Lars[/quote]
Bij de 8v zijn er weinig problemen met de distributieriem,maar bij deze km stand zou ik hem wel vervangen,ondanks dat er geen vervangingsinterval voor is.
P.s.:tandriem is distributieriem.

Ricky.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

lars

laat het wel GOED uitvoeren maak goede afspraken omtrend het vervangen. riem is belangrijk maar ook niet onbelangrijk zijn de span en de looprollen. ''het is maar een hint''

gr.
paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.