Volkswagen Golf: Golf IV: Dimlichten + dashboardverlichting flikkert

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Van mijn Golf IV flikkert de blauwe dashboard verlichting af en toe. De koplampen doen vrolijk mee. Wanneer je de motor uitzet en de verlichting ook en daarna weer start is het probleem weg. De blauwe verlichting van de climate control op de middenconsole en de lampjes van de van diverse functies zoals cruise control functioneren wel goed. Het gaat dus alleen om de blauwe achtergrondverlichting bij de tellers en de koplampen.
Daarnaast heb ik af en toe een storing in de ABS. ABS Lampje + handrem gaat branden + accoustisch signaal. Motor stoppen en opnieuw starten verhelpt ook dit probleem. Uiteraard maar tijdelijk.
Kent iemand dit euvel, heeft het met elkaar te maken en kan ik het zelf oplossen?
De Volkswagen dealer leest hem uit, vind een storing maar kan niet zeggen wat voor een storing en waar. Dus dat wordt zoeken naar de bekende speld in de hooiberg met de daar bij behorende kosten.

Hekkeltje

Geplaatst door Hekkeltje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt me een massa probleem, door het startten loopt er een hoge stroom door de + en - kabels, welke dan even weer goed contact maken.

Controleer de massakabel(s) van de accu naar chassis, en motor/startmotor.

tevens de zekeringen en voetjes op oxidatie controleren.

Cor

thijs11387 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit de zekering houder wel goed vast op de plus pool.Controleer dit door goed de plus strip heen en weer te trekken en kijk of deze beweegt op de plus pool. Heb het 1 keer eerder mee gemaakt en deze klant had vergelijkbare problemen.

groet Thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.