Volkswagen Golf IV: Golf mk4 1998 Spiegelverwarming doet het niet, foutcode 00943 en

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AKL

Sinds het weer winter is is mij opgevallen dat mijn buitenspiegel verwarming niet functioneert.

Na de module uitgelezen te hebben krijg ik de volgende foutcodes die mijn vermoeden bevestigen: 00943 en 00944.
De spiegels zijn blauwkleurig en zouden dus verwarming moeten hebben. Na het demonteren van de spiegelkapjes is gebleken dat er zich daadwerkelijk een verwarmingselement op de achterkant van het spiegelglas bevind en dat deze met redelijk schone verbindingen op 2 kabeltjes is aangesloten die de deur ingaan in combinatie met de kabeltjes van het elektrische verstel motortje.

Ik meet geen spanning tussen de kabels of tussen 1 van de 2 kabels en het chassis als deze ingeschakeld moeten zijn.

Er zit geen aparte zekering in het zekeringhuis en ook geen metalen plaatjes (lees : aansluiting) voor. De foutcodes komen alleen pas op als je de achteruit verwarming aanzet en vermoed dus dat het in mijn auto daarop gezekerd zit.

Als ik goed de verbindingsmodule in de deur zag is hier ook alles netjes aangesloten.

Waar kan ik nog kijken of er een kabel los zit, en of is het verstandig het met nieuw spiegelglas/verwarmingselement te proberen ondanks dat ik er nu geen spanning op meet?

Geplaatst door

Kevinova (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Geen draadbreuk in de rubberen doorvoer tussen deur en deurstijl ? , zowel links als rechts controleren .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.