Volkswagen 0: Golf start niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: axr 1.9 tdi

deze golf wil af en toe niet starten, vaak als hij in de zon gestaan heeft, maar ook weer niet altijd. Elektrisch gedeelte contactslot hebben we vervangen, zonder resultaat. uitgang op contactslot geeft normaal 12v op startmotor meten we dan geen spanning, iemand al eens zoiets meegemaakt? Zit er misschien nog ergens een connector tussen ( heb hem overigens niet gezien) en kan ik zonder problemen vanaf het contactslot een nieuwe draad trekken?

hamalipa

Geplaatst door hamalipa (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 13 jaar geleden

Draad gaat van contactslot kleur rood/zwart gaat gelijk naar startmotor, Erzit nog een tussen verbinding - 6-polige steker, bruin, in behuizing voor stekers, in links waterkast.

heb je ook nog relais 109 gecontroleerd?

Mvg
Tiguan

hamalipa (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb geen relais gecontroleerd, zoals jij al zegt, draad loopt rechtstreeks, op het moment dat de startmotor niet werkte, had ik wel gewoon 12 volt op uitgang contactslot. wist inmiddels ook wel van zespolige stekker,maar kon hem niet vinden. Heb daarom een nieuwe draad getrokken
Bedankt voor het meedenken

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Wat meet je dan met de stekker gewoon aangesloten ?

Heb dat probleem ook nog met een vw, nieuw contactblokje erop en nog hetzelfde, tijdens het meten op de kabel bij de startmotor meet je gewoon 12V maar meet je met de kabel aangesloten, dus belast, dan meet je maar 6,5 Volt..Haal ik de kabel los van de starter en hou hem dan rechtstreeks op de accu dan start hij wel, dus je zou denken dat het aan de kabel ligt, nieuwe kabel getrokken van contactslot naar startmotor en afgewacht, en jawel hoor, nog steeds af en toe hetzelfde, vreemd maar waar, de enige manier om de startmotor te laten draaien is dan de geschakelde + van de startmotor even rechtstreeks op de accu houden, bij het draaien aan de sleutel hoor je alleen af en toe een 'klik'

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.