Volkswagen Golf IV: Golf TDI 81 KW 2001 Koelvloeistof na 2 maanden op

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Op het dashbord kree ik een waarschuwing van dat m'n koelvliestof bijna op was. Bijna 2 maanden gelden had ik het nog tot fe MAX bijgevuld, dit is wel een beetje te snel.
Kan iemand mij vertellen wat de oorzaak kan zijn, bijna alles is goe aan m'n auto, alleen maakt m'n motor wat extra lawaai, je hoort soms duidelijk de kleppen, kan dit misschien het geval zijn.

tsgenc

Geplaatst door tsgenc (65) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

als er geen koelwater uitwendig lekt en niet bij de olie komt dan zou ik eerst de koppakking laten testen als deze geen uitslag geeft dan ga je aan de olie koeler denken en als je die hebt de egr koeler.

groetjes jan.

tsgenc (65), 16 jaar geleden

[quote=jan T]als er geen koelwater uitwendig lekt en niet bij de olie komt dan zou ik eerst de koppakking laten testen als deze geen uitslag geeft dan ga je aan de olie koeler denken en als je die hebt de egr koeler.

groetjes jan.[/quote]
De auto start 's morgens ook slecht en komt een vies rook uit de uitlaat en stinkt ook erg en de motor begint dan ook te schudden, dit gaat wel even weg als je tussen door gas geeft, warm schud de motor niet. Boven de 140 km/h maakt de motor ook extra veel lawaai, wel irritant voor de oren.
De auto staat nu te koop, iemand had er een proefritje meegemaakt en maakte me wijs dat je tijdens het rijden de kleppen duidelijk kon horen.

Jan: U zegt dat het aan de koppakking ligt, maar de temperatuurmeter blijft netjes op 90 graden staan, kan het misschien toch aan de kleppen of de nokkenas liggen en is het een dure grap.

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

ik zou toch een koppakking test laten uit voeren zodat je zeker weet of het daar aan ligt of niet en daarna pas verder gaan zoeken.
wat het geluid van de kleppen betrefd zit er wel genoeg olie in want het zijn hydraulisch bediende kleppen.

groetjes jan.

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

koelsysteem af laten persen, kunstof waterflensen zijn een zwak punt als ook de waterpomp.

Henkk (0), 16 jaar geleden

indd afpersen dan weet je meer..... klinkt wel als koppakking..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.