Volkswagen Golf: Golf TDI trekt niet meer en topsnelheid 140km/u

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 66 KW

Ik heb sinds kort een VW Golf TDI en vanavond reed ik op de snelweg met cruisecontrol op 130km/u en plots voelde ik net of de motor zich verslikte en was de fut er helemaal uit.
Hij trekt nu heel sloom op en rijdt niet harder meer dan 140 km/u.

Trekkracht is bijna helemaal weg,en gaspedaal op de bodem helpt helemaal niks.
Nu heb ik hier al eens gelezen dat de luchtmassameter defect kan zijn,maar kan ik daar zelf achter komen en is het moeilijk om die te vervangen?

Is het een duur onderdeel,kan je het zelf vervangen?
Zijn ze er lang mee bezig in de garage?

De kmstand is 234dkm en ik heb er pas 500 km mee gereden.


Alvast bedankt!

Carlo

maximaal

Geplaatst door maximaal (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Gebruik ff de ZOEK-functie op deze site.
Is al vaak behandeld.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

carlo

waarschijnlijk idd de luchtmassameter, deze kan men alvorens dmv software uitlezen/testen. mocht de luchtmassameter stuk zijn is deze slechts in enkele minuten te vervangen. prijzen lopen uiteen van 75,- tot 100,- incl montage.

paul,

maximaal (0), 17 jaar geleden

Na inspectie onder de kap bleek de klem die de intercooler met de turbo verbind los te zitten en daardoor had ik minder vermogen. Klem weer vastgemaakt en alles gelukkig weer in orde. Weer volop vermogen.

Thx.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.