Volkswagen Golf: Rokende en stinkende Golf 4 TDi

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDi

Hallo, vooral bij een koude motor, of bij pittig wegrijden met een warme motor rookt en stinkt mijn Golf heel erg. Ik gebruik regelmatig Wynn's diesel Plus in de brandstof en tank altijd BP Ultimate of gelijkwaardig. Ook zijn kortgeleden de gloeibougies vervangen. Niemand weet precies wat de oorzaak is. Kan iemand mij raad geven voor dit vervelende probleem?

Boldie

Geplaatst door Boldie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

EGR klep die open blijft staan of verkeerde pomptiming? Lekkage in luchtslang van/naar intercooler, kan veel zijn.

Boldie (0), 17 jaar geleden

[quote=Audidriver73]EGR klep die open blijft staan of verkeerde pomptiming? Lekkage in luchtslang van/naar intercooler, kan veel zijn.[/quote]

Boldie (0), 17 jaar geleden

OK. Ik ga alles laten chequen. Alvast bedankt voor de reaktie !
Boldie

Santa (0), 17 jaar geleden

Het bouwjaar zal wel GEEN 1990 zijn??

EGR-klep gewoon met een metalen plaatje of een stuk op maat gemaakte pakking afsluiten. Kost geen drol en werkt perfect.
Waarschijnlijk is het probleem dan wel opgelost en anders de auto ff laten uitlezen indien je geen kapotte slangen kunt ontdekken.

Boldie (0), 17 jaar geleden

Sorry, het bouwjaar is 2000, stom. Als je de EGR-klep afsluit krijg je dan geen problemen? Ik neem aan dat hij niet voor niets open is!
Boldie

Santa (0), 17 jaar geleden

Hangt even af van het type motor wat erin zit. Indien dit een 90 of 110 pk versie is, zul je geen problemen krijgen.
Met de latere POMPVERSTUIVER (PD)motoren kun je de klep niet zondermeer afsluiten, maar afsluiten tot ca. 80% gaat nog wel lukken.

De EGR-klep is slechts een ingeep om de emissie-eisen t.a.v. uitlaatgassen te kunnen halen. Hij draagt NIETS bij aan het ontwerp van de motor zelf.

Boldie (0), 17 jaar geleden

Bedankt ik ga alles na laten kijken, ik weet nu waar we moeten zoeken.
Boldie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.