Volkswagen Golf: Golf2 koelvloeistof problemen.......

Bouwjaar: 1989

Hallo allemaal,

M'n vriendinnetje heeft een leuk Golfje 2......nu is het probleem dat op een geven ogenblik de kachel niet meer warm werd, jah na een half uur rijden en dan werd hij ffies warm en dan weer niet.....en enz.......
Goed nagekeken, koelvloeistof tankje was leeg....maar omdat de radiateur gesloten is kon ik deze niet bekijken, dus alles lekker goed bijgevuld en rijden als een trein, werd lekker warm maar na +- 200 km rijden was het tankje alweer leeg, ik dacht aan een luchtbel in het systeem, maar na goed kijken zag ik dat het halve motor blok nat was van koelvloeistof, beetje raar, dus een lekkage........goed motor aflaten koelen, koelvloeistof bijgevuld en stationair laten draaien om te kijken waar hij lekt.......nergens dus, in alle slang geknepen gekeken of i overmatig rookte vanuit zijn uitlaat, integendeel hij rookte niet........dus ik dacht weer aan een luchtbel, maar na 600km en 3x bijvullen is dit het niet meer, alleen het rare is dat nu het motor blok niet meer nat is van koelvloeistof.......weet iemand mss wat dit kan zijn??? kzit beetje met mijn handen in het haar.......

Alvast bedankt,

Remmmie

Remmmie

Geplaatst door Remmmie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Lekken langs het thermostaathuis (waarde bovenste bslag van de radiator naartoe gaat) Deze scheuren nog wel eens.

Check het oliepeil even, alsdeze te hoog staat kan het zijn dat de koppakking lek is of het motorblok inwendig gescheurd (kwaalrje)

Willem

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb wel eens gehad dat het langs de waterpomp lekte, de ene keer droog de andere keer een dikke plas er onder... en ja als de motor warm is verdampt het water wel, dus moeilijk zoeken.

Is je olie wel vrij van koelvloeistof? en andersom? dat je motor niet inwendig lekt??

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Bijvullen een flink stuk gaan rijden en dan goed kijken waar hij lekt. Ik weet niet welk type het is, maar het thermostathuis kan ook aan de onderkant zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.