Volkswagen Golf: Graag advies

Bouwjaar: 1999

Goedemorgen,

Ik sta op het punt een golf 4 te kopen het is een 1.6 sr van 1999 en ik zou hem in eerste instantie kopen voor 5950 totdat de persoon in kwestie ineens 6200 ervoor vroeg. De auto heeft 120000 km verkeerd wel in uitstekende staat zowel van binnen als van buiten . Ik weet natuurlijk niet hoe hij motorisch is maar dat ga ik laten zien aan de garage. Alleen zijn er twee dingen die me dwarszitten . Ten eerste is dit een goede prijs voor zo een golf (die werkelijk nog puntgaaf eruit ziet van binnen en buiten) en mijn tweede probleem is dat er op het dashboard een lampje brand dit lijkt op een mannetje volgens mij is het de gordel of de airbag lampje. Nu heb ik bij sommige kennisen gevraagd wat dat kan zijn en die zeiden dat het lampje gewoon defect kon zijn of dat het ook kon dat de auto een ongeluk heeft gehad en grote schade en dat daarom de airbag lampje blijft branden en dat dit vaker voorkomt bij een auto met schade. Kan iemand mij aub meer vertellen hierover , daar ik nog nooit een vw golf heb gehad en totaal onbekend ben met deze auto's.
En ook graag of het een redelijke prijs is (wat volgens mij wel zo is.)

Alvast bedankt.

eppie2713

Geplaatst door eppie2713 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

de prijs is op zich redelijk, (als het maar geen witte is). echt spotgoedkoop is hij niet, maar als de staat van de auto er naar is....... is het geen al te hoge vr prijs.

het lampje zal waarschijnlijk van de airbags zijn, daar is dus iets mee mis.. en wat dat is kom je achter als de auto wordt uitgelezen....

als het een schadeauto was, had diegene die hem weer schadevrij heeft gemaakt dat lampje er wel uit gehaald als er iets met de airbags was wat nogal een dure ingreep is (gebeurt veel dat veel mensen geen controle lampje hebben van de airbags bij een ex schade auto).

maar om van afstand te zeggen waarom dat lampje brandt is moeilijk te zeggen, dat zal de computer moeten uitwijzen....

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Die prijsverhoging zou mij al genoeg zijn. Zou er klaar mee wezen. Auto's genoeg in dit land.

Wil je zekerheid, laat hem maar anwb keuren. Als ie schade heeft gehad en het airbagprobleem is niet opgelost; laat maar staan. Dat gaat nl. onder de katogorie half gerepareerd.

Een normaal schadebedrijf repareert ook airbagsysteem. Beun de haas haalt het lampje er uit.....

Maar, het kan natuurlijk ook dat er een simpel probleem in het airbagsysteem zit, zoals de beruchte steker onder de stoel. Uitlezen en je weet genoeg. (ook als ie gecrasht is en het airbagsysteem niet gerepareerd, het regelapparaat is dan n.l. geblokkeerd en heeft crashdata opgeslagen)

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

beun de haas haalt het lampje er uit......
--------------------------------------------------------

indd harry, dat gebeurt veel........

maar als je deze golf anwb laat keuren zullen zij vast de boel ook uitlezen dus dan wordt ook duidelijk waarom dat lampje brandt.

ben met harry eens, de vraagprijs verhoging is geen correct handelen, dus onder de prijs bieden en de poot stijf houden.....

de prijs is op zich niet verkeerdt te noemen.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Prijs is idd reëel, maar zou wel keuren laten. Ik ga er van uit dat het een pariculiere deal is.
Gevonden gebreken horen wel van de prijs af te gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.