Volkswagen Golf: Bobine van 1.8t 20v

Bouwjaar: 2002

Weet jullie of deze bobines van 1.8t vaak kapot gaan heb van de week nieuwe bougies gezet en week later ging bobine nr3 kapot, deze vervangen en dag later ging bobine nr1 kapot....komt dit vaak voor???

remus19

Geplaatst door remus19 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Auto misschien gechipt? of is de ecu standaard?

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Ze gaan wel is defect maar zo snel achter elkaar lijkt mij stug.
idd, is de auto gechipt?

remus19 (0), 18 jaar geleden

ja, bij ABT 210 pk!!! Hoe zo denk jullie dat daar iets mee te maken heeft???
Heb wel nieuwe bougies gezet 10 dagen geleden super bosch4 en zijn wel de goede type dus lik me stu dat daar iets mee te maken heeft!!!???

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan toeval zijn, maar als de bobines blijven sneuvelen dan denk ik toch aan de chip. Als de maximale laadtijd voor bobines overschreden wordt dan gaan ze kapot. De laadtijd wordt door het programma in de Motor-ecu geregeld, dus vandaar die conclusie.
Mede gezien je andere vraag waarin je stelt dat je foutcode P0601 hebt. Dit hoort niet en een goede tuner (wat ABT zou zijn) corrigeert de controlegetallen. Dus, ofwel is dit geen chip van ABT, maar van Appie om de Hoek, of er is iets fout gegaan. Terug naar de tuner en chip laten herprogrammeren en daarna weer uitlezen. Doe dit als volgt:
- chip laten herprogrammeren
- contact aan
- 30 seconden wachten
- tester aansluiten en foutcodes uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.