Volkswagen Golf: 1.8t bij uitlezen heeft storing P0601 aan???

Bouwjaar: 2002

Auto heeft permanente storing P0601 aan en staat "ecu-defect",heb geen vag-com maar Data-tec apparat, en als ik de storing uitleez staat iets van Motorregelmodule-checksum-fout geheugen....?????

Weet iemand raad mee, aubaubaub helpppppppppppppppp!!!!

Geplaatst door

remus19 (0)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Het programma geheugen (Eprom of Rom of Flash) wordt beschermd door een (of meerdere) controlegetal(len). Minstens 1 van deze controlegetallen is niet goed meer. Dat is de strekking van de foutcode.
Is de auto soms gechipt? Dan heeft de tuner het niet goed gedaan.

oldford 0
badge

18 jaar

ja is gechipt bij ABT!!! help wat moet ik doen???

remus19 0

18 jaar

Dit hoort niet en een goede tuner (wat ABT zou zijn) corrigeert de controlegetallen. Dus, ofwel is dit geen chip van ABT, maar van Appie om de Hoek, of er is iets fout gegaan. Terug naar de tuner en chip laten herprogrammeren en daarna weer uitlezen. Doe dit als volgt:
- chip laten herprogrammeren
- contact aan
- 30 seconden wachten
- tester aansluiten en foutcodes uitlezen.
Aangezien de Tuner een fout heeft gemaakt, dient dit gratis te worden verholpen. Als ze het niet kunnen oplossen dan je geld terugvragen.

oldford 0
badge

18 jaar

Beste!!!...ik heb gti 25 jaar edition en die is vanaf fabriek gechipt en is al 3,5 jaar al zo heb op de auto een dumpvalve en sport filter van extras, maar dat zou toch niks mee te maken hebben. heb hem van de week uitgelezen en die storing blijft erin!!! moet ik toch vragen dat ze bij vw kostloos maken of zal het niet meer lukken!???
gr.D

remus19 0

18 jaar

Zit de foutcode er ook al 3,5 jaar in? Zo ja, zie boven. Zo nee, dan is de ecu defect.

oldford 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.