Volkswagen Lupo 2001: handrem afstellen lukt niet aan een zeide

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1200

De handrem krijg ik niet afgesteld. Als het trommeltje er af is zie je de kabel heen er weer gaan. Wat kan ik nu doen,?

DENNISTDi

Geplaatst door DENNISTDi (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

DENNISTDi (0), 3 jaar geleden

op de remmenbbank is de gewone rem goed. Maar de linker handrem functie doet het niet.

DENNISTDi (0), 3 jaar geleden

Ik Heb het palletje iets naar beneden geslagen. Bij 3 tikjes van de handrem zitten de wielen vast.
Dit was voorheen ook zo maar toch op de remmenbank gaf hij te weinig aan.

kaleido 1 (1565) PRO, 3 jaar geleden

3 tikjes is al erg strak , welk palletje heb je naar beneden geslagen , er hoeft normaal nergens op geslagen te worden om iets afgesteld te krijgen .
De hevel waar de kabel aan zit beweegt ook net zoals beide remsegmenten ?
Het zelfstellende mechanisme is gangbaar ?
De buitenkabel is niet defect ?
Wat is het remverschil in procenten op de remmenbank ?

DENNISTDi (0), 3 jaar geleden

Het palletje is van het zelf stellende remmechanisme. Ik had de remsigmenten er helemaal afgehaald. Normaal bij remmen zou hij zich zelf opstellen. Ik heb dat palletje naar beneden geslagen zodat de trommel er netjes zonder al te veel speling op kan.
Ik denk vorige keer toen ik naar de apk ben gerenden dat het moertje is los gerammeld. Ik had het daarvoor nog afgesteld. op de remmenbank was het iets van rechts 2 en links 0,5 naar weet de waardes niet zo uit me hoofd maar het was ongeveer een kwart van die andere kant. Nu weer op nieuw afgesteld en bij 3 tikjes zitten de wielen vast. Lijkt dan dat hij op de remmenbank nu goed moet zijn. Vorige keer kon ik mijn ogen niet geloven dat hij zo slecht remde terwijl ik hem had afgesteld. Heb nu een contramoertje er bij op gedaan (weet niet of op de kabel 2 moertjes zitten of eenn?) er zat er maar eentje op zowel links als rechts daar dicht bij de achter bank.

kaleido 1 (1565) PRO, 3 jaar geleden

Volgens mij ben je aan het knoeien , zorg dat dat alles schoon en gangbaar is , zodat het mechanisme gewoon werkt . De remmen op laten stellen door de voetrem en de handrem een paar keer te bedienen en dan de vrije slag van de handrem afstellen , 6 klikjes dan moet de boel vast staan.

DENNISTDi (0), 3 jaar geleden

dit heb ik nu gedaan. op de remmen ban remt hij niet goed genoeg met de handrem. de apk man zegt dat hij naar 2 moet en hij remt niet verder dan 1.

DENNISTDi (0), 3 jaar geleden

op de remmenbank remt hij te weinig. de apk meester zegt dat als ik opbtrek met de handrem er op dat de auto dan niet voorruit mag komen bij zo een kleine auto

harry4203 (420) PRO, 3 jaar geleden

dat is een zelfbedachte eis zeker😅

DENNISTDi (0), 3 jaar geleden

kan zijn. het is eigenlijk in een duitse apk/tuv station. in nl zijn ze een stuk soepeler. op een nederlandse site staat het wiel moet vast zitten als je hem met de hand ronddraai. in duitsland moet hij een bepaalde waarde halen. ik kan ook naar een station gaan die een remmenplaat heeft. ik doe ds auto namelijk weg.

DENNISTDi (0), 6 maanden geleden

Nieuwe kabels gemonteerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.