Volkswagen Lupo 2004: Koude Start

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUD, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

Mijn Lupo start wat moeizaam als hij enkele uren of een nacht heeft stil gestaan.
Ik moet dan wat doorstarten voordat hij werkelijk aanslaat.
Het brandstoffilter en de bougies heb ik vervangen maar dat geeft geen verbetering
Nu ben ik er achter gekomen dat hij wel vlot aanslaat als ik eerst twee keren op contact zet en dan start, dan loopt hij vrijwel meteen.
Het lijkt volgens mij te maken te hebben met de brandstofdruk, weet iemand in welke richting ik moet zoeken, welk onderdeel.
Ik heb de auto laten uitlezen, maar geen foutcodes aanwezig.

pluto9150

Geplaatst door pluto9150 , lid sinds 15 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Lijkt me ook , in de brandstofpomp zit een terugslagklep , deze kan defect zijn , of op je brandstofgalerij zit een drukregelaar die defect is , als deze lek is komt er benzine uit.

pluto9150, 4 maanden geleden

De drukregelaar op de brandstofgalerij lekt niet, kan er dan toch iets mis mee zijn?
Als de terugslagklep in de pomp niet goed meer is betekend dat een nieuwe pomp, ik begrijp dat de klep zelf in de pomp zit?

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Klopt , dit kun je meten , leiding los halen op de brandstofgalerij , meter aansluiten , auto op contact zetten , druk moet oplopen naar ongeveer 3,5 bar en moet daar op blijven staan als de pomp stopt met draaien , loopt de druk terug dan is de terugslagklep in de pomp defect , er is een oplossing zonder de pomp te vervangen , dit is een externe terugslagklep plaatsen in de toevoerleiding bij de pomp.

pluto9150, 4 maanden geleden

Ga ik van de week mee aan de slag, wat die externe terugslagklep betreft, waar kan ik die kopen en hoe ziet hij er ongeveer uit?

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Bij elke willekeurige automaterialen zaak , is een blokje met aan weerszijde een slangpilaar waar de leieding op komt , inwendig zit een veerbelast kogeltje , let op de montagerichting , wel op de inwendige leidingdiameter letten .

pluto9150, 4 maanden geleden

Het heeft even tijd gekost maar het is opgelost.
Ik heb op jou aanraden een terugslagklep gekocht en tussen de brandstofleiding gezet, hij start weer als vanouds, bedankt voor de tip.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Graag gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.