Volkswagen Polo: handremkabel

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1400

nou dat heb ik wel weer heb ik de rechter handrem kabel vervangen heb ik met veel moeite de remtrommel erop gekregen zit dat ding muurvast kan niet naar rechts of links.
hoe kan ik ingodsnaam dat ding weer los krijgen,en hoe moet ik verder gaan zit met mijn handen in mijn haar en het is nog niet eens mijn eigen auto, van mijn dochter.
help ????????
gr.
Laurents

laurents

Geplaatst door laurents (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vw cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

pobeer de handrem kabel te ontspannen en klop met de hamer op de remtrommel dan zou die moeten los komen

Ruud10657 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je de remtrommel erop gezet zonder het wigvormig kijltje van het zelfstellend mechanisme omhoog te drukken of de handremkabel te lossen? Als je geluk hebt kun je met een kromme schroevendraaier door een wielboutgat het kijltje omhoog duwen (effe aan de losse kant cheken waar hij precies zit. Het kijltje wordt mbv een veertje naar beneden getrokken waardoor de schoenen verder uit elkaar gaan staan). Als je pech hebt kom je de trommel eraf te trekken mbv een grote trekker. Met een vuistje op de trommel kloppen waar de schoenen zitten. Komt er dan waarschijnlijk met veel geweld af, waarna je de schoteltjes die de schoenen op zijn plaats houden moet vernieuwen.
succes

laurents (0), 13 jaar geleden

heb alees zo gedaan war ruud heeft geschreven en alles is weer inorde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.