Volkswagen Passat 1.6: Haperen bij gas bij geven

Bouwjaar: 1998

Wanneer ik vanuit een constante snelheid gas bijgeef of snel wil door accelereren hapert/stottert mijn Passat regelmatig. Dit doet zich ook voor bij het optrekken vanuit (bijna) stilstand. Ik moet dan extra veel gas geven wil de auto van zijn plaats komen. Soms rijdt hij gevoelsmatig dan nog maar op half vermogen en komt pas na enige hapering op de normale snelheid. Het probleem doet zich zowel bij koude als bij warme motor voor. Ik ben al bij de VW dealer geweest en deze heeft de auto meerdere malen uitgelezen (geen probleemmelding), bougies zijn reeds twee maal vervangen, thermostaat is vervangen, radiateur is vervangen, airco is gecleand. Ik weet niet meer wat het nog kan zijn. Een collega opperde de massameter of de brandstofpomp. Wat denken jullie?

Marc6910

Geplaatst door Marc6910 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

wat is het voor een motor? en de motorcode?

Marc6910 (0), 18 jaar geleden

Benzinemoter 1.6 (74KW). Waar vind ik de motorcode?

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Motorcode vind je op de distributieriemkap, op de sticker in het serviceplan , of op de sticker achter in de kofferbak(code met 3 letters).
doet de klacht zich voor bij warme of koude motor?

Marc6910 (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat de je de code AHL bedoeld. Deze staat in het serviceplan achter GQ 74KW vermeld. Het probleem doet zich zowel bij koude als bij warme motor voor. Maar bij koude motor het meest vaak. Ik heb de indruk dat het ook vaker gebeurd wanneer de airco (ecc) is ingeschakeld) maar dat weet ik niet zeker. Als leek denk ik gevoelsmatig dat het met het vermogen van de auto heeft te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.