Volkswagen Golf IV: heckklappe offen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds enige tijd krijg ik op het dashbord de mededeling: heckklappe offen. De kofferbak zit echter goed dicht. Ik heb de bekleding verwijderd en het slot waar de sensor in zit verwijderd. Ook hier niets gevonden. 3 draden, 2 massa. 1 massa en de middelste draad van de aansluiting voor de kofferbakverlichting. Kofferbakverlichting werkt goed. Slot ingespoten etc. NU HET OPVALLENDE wanneer ik de achterruitverwarming aanzet gaat de medeling incl het symbool nagenoeg weg. Alles lijkt dan weer normaal. Ik heb een extra masa draad getrokken van het slot maar geen resultaat. WAT doet de derde draad op de sensor?
Kortom, iemand een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

ad_boer

Geplaatst door ad_boer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

erikjuh37 (0) PRO, 12 jaar geleden

Draadsluiting in je doorvoer van je dak naar de klep?

RemcoGT (0), 12 jaar geleden

Brand het lampje ook wanneer de klep dicht zit.. anders zou het de schakelaar in je slot zijn die loopt te klooien.

ad_boer (0), 12 jaar geleden

N.a.v. de gemaakte opmerkingen van Remco en Erik. Ik heb NA het loshalen en inspuiten van het slot pas gemerkt dat wanneer ik de achterruitverwarming aan deed het lampje nagenoeg gedoofd was op het dasbord. Voorheen brandde het lampje/bericht zowel met open als gesloten achterklep.
Is de schakelaar daarom kapot? Ik weet het niet, de kofferbakverlichting doet het prima en deze maakt gebruik van 2 van 3 aangesloten draden op de switch zo te te zien, De derde draad lijkt gewoon massa te maken maar begrijp niet wat de schakelaar met deze draad wil doen!. Ik heb hem ook al tijdelijk doorgeknipt maar daar werd de situatie niets anders van (dus nog steeds melding op dashbord). Ik denk dat die schakelaar de linker- en middendraad gebruikt voor de kofferbaklamp (massa gestuurd). Voor mij is dan ook niet direkt duidelijk dat de switch kapot is. De relatie naar de achterruitverwarming begrijp ik ook niet zelfs wanneer een draad beschadigd zou zijn ergens in de auto.

ad_boer (0), 12 jaar geleden

Inmiddels is het lampje weer volledig gaan branden, het aanzetten van de achterruitverwarming heeft geen invloed meer. Ik heb de 3-de draad op de sensor doorgeknipt (draden van de kofferbaklicht intact gelaten) maar ook dat maakt geen verschil. Weet iemand hoe ik de lamp/bericht zou kunnen uitkrijgen of de betekenis/werking van de derde draad?

dupl-u-7384-5dd1494e36dca+Johnny Bult (0), 12 jaar geleden

Waar knikt de draad als je de kofferbak klep open en dicht doet. Open op die knik de kabel voorzichtig met een mesje. Daar kan draadbreuk zitten. Bij mijn Bora was dat ook het geval. Na 8 jaar knikken was het gedaan met de soepelheid van de kabel.
Als er daadwerkelijk draadbreuk zit, accu los koppelen en alle draadjes doorknippen. Dan nieuwe stukjes draad ertussen solderen en met krimpkousjes en vulkaniserende tape alles afdichten.

ad_boer (0), 12 jaar geleden

Erik en Johnny en andere adviseurs, het probleem is opgelost. Ik heb het voorstel van Johnny opgevolgd en inderdaad het probleem zat hem in de draadbundel ter hoogte van de bovenrand klep en dak. Merkwaardig, sommige draden waren nagenoeg door en volledig van de mantel ontdaan. Dank voor de tip en nadenkwerk.

dupl-u-7384-5dd1494e36dca+Johnny Bult (0), 12 jaar geleden

Goed gedaan Ad!
En bedankt voor de terugkoppeling!

ad_boer (0), 11 jaar geleden

probleem kan worden gesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.