Volkswagen TOURAN: hemelbekleding uitbouwen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Ik wil graag de dakrails opbouwen(hebben er af fabriek nooit opgezeten) en nu zou de hemelbekleding er uit moeten de vraag luidt dan ook:
waar moet ik rekening mee houden en wat moet ik allemaal verwijderen en hoe?
Welke gereedschappen heb ik nodig?
Wie kan me de juiste info verschaffen?
Bij voorbaat dank.


grt Ray

Turbo Ray

Geplaatst door Turbo Ray (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

black-renault (0), 7 jaar geleden

Beste Ray,

Je moet sowieso alle bekleding langs de stylen verwijderen, ( voor naast het voorraam, tussen de voor en achter deuren waar de gordels inzitten, achter de achterdeuren en bij de achterklep ) daarna zal je alle verlichting moeten verwijderen en de zonnekleppen, ook de handgrepen die in de hemel zitten moeten er uit, in de regel is bij vw veel torx gebruikt, achter de Airbag kapjes die in die style kappen zitten zitten meestal torx, ook achter de nokjes waar de zonnekleppen aan vast zitten zal een torx zitten, evenals de verlichting die je in je hemel hebt hangen, de style kappen zitten ook geklikt aan de auto, dus mochten de torx verwijderd zijn kunnen ze nog behoorlijk vast zitten, ook zit de hemel geklikt op sommige plaatsen, ik heb verder geen ervaringen met dakdragers monteren, maar heb ik het verleden wel eens een hemeltje gedemonteerd. waar je rekening mee moet houden dat die hemel een groot en kwetsbaar ding is, hij zal er door de achterklep uit moeten, maar wees er voorzichtig mee, als je hemel knikt, heb je er een ''vouw'' inzitten en die zal je altijd blijven zien wat vooral zonde is.

ik hoop je hiermee iets te hebben geholpen

Gr

kaleido 1 (965) PRO, 7 jaar geleden

En let op de dunne flacables die aan je zonneklep zitten als daar verlichting in zit bij het spiegeltje.
Als je airbags in het plafond hebt zitten ook hier voorzichtig met de kabels.
Ik weet niet precies hoe het er onder de lijst in het dak er uit ziet , maar bij een passat hoeft het hemeltje er niet uit , zitten er draadbussen in , kun je ze zo van bovenaf monteren.
Zou er niet van op kijken dat voor de touran hetzelfde geld , maar dit zal al wel bekeken zijn , anders kwam deze vraag waarschijnlijk niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.