Volkswagen TOURAN: hete velg, remschijf enz

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Twee maanden geleden heb ik mijn remblokken achter van mijn VW Touran 2004 laten vervangen. Toen bleek dat ook de linker remklauw niet meer goed functioneerde. Deze laten vervangen door een nieuwe. Al snel bleek dat mijn linker achterwiel, bouten, velg, schijf enz zo heet werden dat die na een ritje niet aan te raken waren, zo heet. Weer naar de garage, wederom een nieuwe remklauw er op gezet, handrem weer opnieuw afgesteld. Het probleem ging niet over. Vervolgens op aanraden van de wegenwacht het remslangetje dat naar de remklauw loopt laten vervangen, nog is het probleem niet opgelost. Een paar dagen geleden de handremkabel losgemaakt om te kijken of het daaraan lag. Ook dat is het niet, het wiel blijft heet worden. Twee jaar geleden heb ik een nieuw lager in dat wiel gekregen. Het lager loopt ook nu prima en maakt geen gekke geluiden. Wie heeft enig idee wat het kan zijn, want dit is erg vervelend. Ik weet ook niet hoe gevaarlijk het is. We hebben inmiddels al weer een paar duizend km gereden, want als je het niet weet voel je natuurlijk niet aan de velg. Het stinkt ook niet. Wie kan mij helpen? Kan het in het lager zitten? is er apparatuur voor om dat te controleren, want hij loopt soepel en maakt geen raar geluid. Ik ben een beetje ten einde raad. Graag jullie reactie.

fldejong

Geplaatst door fldejong (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 7 jaar geleden

Heeft de garage, met het vervangen van de remklauw, ook de geleidepennen schoon en gangbaar gemaakt..?
Als die vastzitten helpt een nieuwe remklauw ook niets.

fldejong (0), 7 jaar geleden

De geleide pennen heb ik gecontroleerd en die zijn gangbaar. het probleem blijft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.