Volkswagen Polo: Hikkende LPG bij Polo

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Mijn Polo uit 96 loopt als een zonnetje op benzine. Echter als ik overschakel op LPG, dan rijt ie in eerste instantie prima maar na +- 500 meter gaat ie horten en stoten en moet ik weer terugschakelen naar benzine.

Heeft iemand een idee waar dit in kan zitten of hoe ik zelf een en ander m.b.t. dit probleem kan controleren?

Ik wil hem bovendien op kenteken over laten zetten op LPG G3; heeft misschien iemand hier ervaring mee (ombouwkosten etc.).

Bedankt voor een reactie!

petrusco

Geplaatst door petrusco (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

de kosten voor het ombouwen naar G3 verschilt per merk.
voor AG, Necam en Eurogas systemen dient men een schriftlijke aanvraag te doen. de kosten hiervan zijn tussen de 35,- en 75,-.
bij Vialle systemen moet altijd de LPG computer vervangen worden door een G3 computer. voor een AMS systeem komt dat neer op een bedrag van ongeveer 300,- indien er een LPI systeem gemonteerd is kost het ongeveer 650,- dit laatste is in jou geval niet van toepassing.

paul,

MartijnD (0), 17 jaar geleden

Ik zelf rijdt in een polo 1995 op G3 (NECAM), en heb al veel ellende gehad met de vacuumslang die van de rembekrachtigingslang afgetakt wordt naar de LPG MAP sensor (een groen/zwart kastje) welke gemonteerd zit op je schutbord.

De map sensor bepaalt namelijk de hoeveelheid gas die ingespoten wordt in je spruitstuk.

Na vervanging van dit slangetje zou alles weer prima moeten werken.

Het omzetten van LPG naar G3 is een eitje als je de goedkeuringsbrief hebt van de installateur, even kentekenbewijs opsturen + brief naar de RDW, en een paar weken later ben je klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.