Volkswagen Polo: Zeer hoge co uitstoot,slecht lopen,stinken,etc

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Mijn polo uit 89 liep al een tijdje niet lekker, maar na de APK-keuring bleek de CO-uitstoot VEEL te hoog te zijn.
9,35 maarliefst.

Hij is reeds bij de garage geweest, van alles gecontroleerd aldaar, en die weten bijna zeker dat de computer (motor man.) defect is.
Maar hoe weet ik dit zeker? De lambda geeft ook een waarde aan die niet helemaal ok is, verder schijn je de lambda te kunnen "simuleren"
op de ingang van de computer. Weet iemand hier meer van, over hoe dit in zijn werk gaat. En is het mogelijk dat de computer in z'n noodloopprogramma zit? Variate op die ingang moet resulteren in een verandering door het motor management. Hoe weet ik nu welke van de 2 kapot is op misschien wel alletwee...

Bij voorbaat dank voor alle hulp!

JoostElektriker

Geplaatst door JoostElektriker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zou eerst een nieuwe lambdasonde proberen voordat je de computer gaat vervangen.
Je kunt ook de stekker van de lambdasonde lostrekken tijdens de uitlaatgastest,computer gaat dan in noodloop en als de Co uitstoot dan beter wordt,dan is waarschijnlijk de lambdasonde stuk.

Ricky.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.