Volkswagen Golf IV: hikt/bokt en houdt in

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20V Turbo

Ik heb al een geruime tijd problemen dat hij hikt/bokt en inhoud. Wanneer ik vol gas geef begint de auto te bokken en ook het probleem gehad wanneer constante toeren gereden wordt dat de auto lijkt uit te vallen.
De auto heeft geen storingen opgeslagen en de volgende onderdelen zijn vervangen:

Bougies
LMM
Lamdasensor
Carterslang (direct onder de inlaat)
Onstekingsmodule

Iemand enig idee?

fastzero

Geplaatst door fastzero (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Kijk eens naar de kvs temp sensor..

fastzero (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord.

De kvs temp sensor heb ik de waarde uitgelezen in stationair. Deze waardes leken goed voor zover ik kon bepalen. Misschien een suggestie waarop ik precies op moet letten om te bepalen of de sensor goed is?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hoe bedoel je precies, uitgelezen stationair ?

Kijk eens hoeveel graden de sensor aan geeft bij koude motor ( s'morgens ) en bij warme motor, de temp in de meetwaardeblokken moet dan vrijwel overeenkomen, dus bij koude motor de buitentemp en bij warme motor rond de 90 graden, als deze ( veel ) afwijkt, dan word het mengsel te arm of te rijk en kun je ook deze problemen krijgen.

fastzero (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord ik zal het meten. Wat mij ook opvalt is dat mijn gemiddelde verbruik (zoals in de boordcomputer) niet het actuele verbruik, gaat bij een koude motor naar gemiddeld 30/100 en loopt als een stopwatch op :-S , wanneer de motor een beetje op temperatuur komt loopt ie terug naar ongeveer 13/100.

Gemeten na warme motor:

coolant temp: 78 C
Intake: 35 C

fastzero (0), 13 jaar geleden

De auto loopt al beter, lag aan de bougies. Echter heb ik er nog een stotter inzitten bij het loslaten van het gas. Lijkt volgens mij op een gasklep probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.