Volkswagen Golf IV: hoe slot repareren van achterdeur

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

achterdeur gaat niet meer open en het schijnt volgens de garage dat de binnenklededing er af moet om bij de metalen plaat te komen om verder te kunnen demonteren en dan tevens moet de deurvergrendeling kapot gemaakt worden om het te repareren,kosten nwe vergrendeling 150 euro zo en zo.
is er iemand die een subtielere manier weet om dit te repareren zonder alles dus te slopen?

bij voorbaat hartelijk dank.

Aviegolf

aviegolf

Geplaatst door aviegolf (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Soms lukt het om alsnog het slot open te krijgen d.m.v het slot aan te sturen met software.
Let wel, heeel soms.

Lukt dit niet dan zit er niets anders op dan de boel te verbreken met alle kosten vandien.
Met totaal 150,- ga je dit niet redden.

Gr. paul

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat je ook kan proberen is de bovenkant van deurbekleding iets op te lichten en iets opzij te trekken,dat gaat net.Dan met een lange staaf o.i.d. langs raam en deur direct tegen het slot slaan en TEGELIJKERTIJD de centrale vergrendeling bedienen en tegelijkertijd iemand anders aan de deurgreep trekken,soms lukt dit en gaat hij open.Als dat zo is dan deur niet meer dichtdoen en slot vervangen,anders idd de boel openbreken.

bram82 (0), 14 jaar geleden

Misschien een late reactie, maar wellicht komt ie van pas voor latere lezers met hetzelfde probleem.

De plastic kap die over het slot heen zit is makkelijk te verwijderen. Draai hiervoor de 2 schroefjes los die in de handvaten aan de binnenkant zitten. Vervolgens kun je de kap zo los trekken. (kost enige kracht). De kap zit gewoon met klemmetjes vast, dus je trekt niks kapot.

Als die kap er af is kijk je zo tegen het slot mechanisme aan. Kijk even terwijl je op de open/sluit knop druk van je afstandbediening wat er gebeurt en wat er fout kan zijn.

Mijn probleem was dat het slot niet open ging met de afstandbediening, maar wel met de sleutel. Oplossing was een pinnetje iets te verbuigen waardoor deze bij het openen weer helemaal terug kon schieten naar de originele stand. Simpel!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.