Volkswagen Golf II 1800 benzine carb.: Hoe ververs je versnellingsbakolie?

Bouwjaar: 1990

Zoals je in eerdere vragen kon lezen schakelt mijn bak niet optimaal; versnellingsbakolie verversen kan helpen (bedankt voor de tips trouwens). Ik heb een vraagbaak erbij gepakt maar kan het niet echt vinden en ik wil het graag zelf leren! Dus: hoe loopt het spul eruit? Erin moet geen probleem zijn, staat in vraagbaak... Maar als er mensen zijn die goede tips hebben, graag!

elzesennema

Geplaatst door elzesennema (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ERIC2754 (0) PRO, 20 jaar geleden

Helemaal onderaan het de versnellingsbak zit er een ronde bout in, met een zeskantige inbussleutel maat 17 kan je deze er uit schroeven en dan loopt de olie uit de bak.
Terug vullen gebeurt langs een identieke bout die ongeveer 15 cm hoger zit langs de linkse kant ( kant van de kortste cardanas )
Je moet wel goed kijken , want de vulbout zit net naast ( achter ) de cardanas, langs hier moet je olie bijvullen tot ze er terug uitloopt, dan staat het niveau goed .
Alvast veel succes
ps toch geen automatische versnellingsbak ??

elzesennema (0), 20 jaar geleden

Hé Eric, bedankt voor je tip. Nee hoor, het is geen automaat. De auto heeft alleen een tijd lang stil gestaan toen ik 'm kocht dus alle vloeistoffen moeten er maar uit. En dat kan best zelf gedaan worden lijkt me... Dank!

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Voordat je de bak aftapt eerst proberen de vulschroef los te halen. deze kan vrezelijk vast zitten. De andere optie om te vullen is via de kabel van de teller. deze kan eruit getrokken worden als de fixeerbout hiervan verwijderd is. Met deze methode moet je wel de oliehoeveelheid afpassen.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.