Volkswagen Golf II 1800 benzine carb.: Olie verversen; eerst leidingen goed schoon...

Bouwjaar: 1990

Hallo,
Mijn Golf heb ik nog niet tzo lang. Hiervoor heeft 'ie een lange tijd stil gestaan en natuurlijk moet de oude olie eruit. Geen probleem, eerst een paar honderd km. rustig rijden om de troep aan de binnenkant van de leidingen los te 'weken' en dan oude olie eruit en verse olie erin.
Nu hoorde ik laatst van iemand dat je, vlak voordat je de olie gaat verversen, iets van andere olie erbij kan gooien zodat de motor nog beter schoon wordt. Is dit broodje aap of wel aan te bevelen, en zo ja, wat kan ik er het beste bij gooien?

Trouwens, ik ben van plan een 15W40 erin te gooien (zit er nu ook in), iemand suggesties voor een andere viscositeit? Of is dit wel prima voor een oudere motor...

elzesennema

Geplaatst door elzesennema (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RoelV (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik zou gewoon olie verversen, als je dan de volgende keer weer olie ververst is zeker alle rotzooi eruit. Verder heb ik net zo'n auto en ik doe er altijd 10W40 in om tikkende klepstoters wat te verminderen. 15W40 is niet nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.