Volkswagen Golf 2 1.8 Benz. 5-bak: Snel schakelen tussen 1e en 2e versnelling= KGGGG

Bouwjaar: 1990

Tsja, dat hoor ik dus (Kgggg) als ik vlot van eerste naar tweede versnelling schakel. Verdere versnellingen zijn geen probleem en gaan zeer soepel, maar ja, dat wegrijden... Als is langzaam schakel (zoals de rijinstructeur aanleert) is er ook niets aan de hand. De auto is net in mijn bezit en heeft een tijdje stilgestaan, zou dit een oorzaak kunnen zijn? Wie weet wat er aan de hand zou kunnen zijn?

elzesennema

Geplaatst door elzesennema (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RoelV (0) PRO, 20 jaar geleden

Synchromeshring van de tweede versnelling heeft zn beste tijd gehad. Dat hebben ze allemaal, ook die van mij. Olie verversen wil nog wel eens helpen, maar echt veel kun je hier niet aan doen.

elzesennema (0), 20 jaar geleden

Hoi Roel, bedankt voor jouw snelle reactie. Ik neem aan dat je de versnellingsbakolie bedoelt. Ik heb gehoord dat je dit beter niet zelf kunt doen. Op www.jetta.be.tf is wel te lezen hoe je het kan doen... Aan te raden? Of toch liever naar een erkende garage. En zo'n ring, ook laten vervangen?

RoelV (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik bedoel inderdaad versnellingsbak olie. Nou, je kunt dit best zelf doen, maar als je niet echt weet hoe en wat kun je het inderdaad beter laten doen. Zo'n synchromeshring is niet zo makkelijk te vervangen, die zit in de versnellingsbak. Ik denk dat je dan beter de hele versnellingsbak kunt laten reviseren. Kost mij in ieder geval te veel geld om het te laten doen.

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Hebben ze heel vaak, en kunnen ze heel oud mee worden. (oorzaak is negen van de tien keer een persoon die het niet over zijn hart kan verkrijgen de versnellinspook los te laten tijdens het rijden, daar sloop je hem dus mee!!) Gewoon doorgaan totdat het niet meer te harden is en dan een andere bak scoren. (de sloop staat ondertussen vol met deze auto's)

succes

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

niks aan doen zoals harry zegt hebben ze bijna allemaal. wat wel wil helpen is bij koude motor rustig van 1 naar 2 schakelen, meestal doen ze het dan niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.