Volkswagen Golf 2 GTi 16v: Koppeling versleten

Bouwjaar: 1987

hallo,

Mijn vraag is: Met schakelen pakt de koppeling heel laat pas op, dus kan ik maar heel kort koppelen en dit schakelt bovendien niet lekker natuurlijk. bij hoge toeren slipt hij, en verlies ik koppel. sinds kort is het zover dat bij normale snelheid en toeren, als ik dat snel wil accelereren, verlies ik ook koppel. Nu wil ik dit zelf gaan vervangen, en ik heb de vraagbaak, maar wat is er nu werkelijk versleten? mijn platen? kabels? of iets anders, hier ben ik nog niet over uit. wie kan mij helpen?

BVD
William

will_gti8v

Geplaatst door will_gti8v (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

William hoeveel KM heeft de auto nu gelopen?als de kopelingsplaat aan vervanging toe is zal het verstandig zijn om dan tevens de drukgroep ook te vernieuwen dat gaat meestal gelijk op met de plaat.

Succes, Jan

vanzanten (0) PRO, 20 jaar geleden

je koppeling plaat is versleten, zoals jan zegt alles vervangen dit is meestal ook een set als je het koopt bij de automaterialenzaak(koppeling+drukgroep) mijn advies is een originele set monteren ik heb nl slechte ervaring met imitatatie. het zou sneu zijn als je 2 keer de bak moet uitbouwen. succes.

will_gti8v (0), 20 jaar geleden

hier heb ik wat aan!

bedankt

RoelV (0) PRO, 20 jaar geleden

Kijk gelijk ook even het druklager na als je alles toch los hebt. Zo nodig ook vervangen.

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Ik heb begrepen dat je deze klus zelf ga doen en dat je bekent bent met de demontace en montage van een versnellingsbak aan een VW motor .En dat je daar ook nogal speciaal gereedschap voor nodig heb, in het bijzonder voor de torkboutjes van de binneste homokineet wand die kunnen goed vast zitten en zijn zo beschadigd.Ik zet er meestal gelijk nieuwe in bij montage. Indien je zoiets nog nooit eeder gedaan heb is het (zonder tech begeleiding en geen goed gereedschap) een hele klus.

Veel succes, Jan

will_gti8v (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor alle extra informatie, ik geloof dat het zo wel in orde komt, aangezien ik iemand bij me heb die een vr6 motor in een golf 2 heeft geinstalleerd. ik denk dat die me verder wel kan sturen!

nogmaals bedankt, William

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.