Volkswagen Golf IV: Hoge toeren na starten (2 seconden lang)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Goedemorgen,

Ik ben sinds enkele maanden in het bezit van een Golf 4 1.6 16v (2001). Nu valt mij op dat regelmatig bij het starten het toerental erg oploopt (2500 toeren). Echter duurt dit slechts een seconde of 2 en loopt het toerental daarna weer normaal. Daarbij maakt het niet uit of de motor warm of koud is. Verder gebeurt het niet altijd, maar ik denk in 50% van de gevallen als ik de auto start.

Op verschillende forums kwam ik vergelijkbare problemen tegen, het verschil met mijn probleem is dat de toeren slechts heel even omhoog gaan en daarna loopt alles weer perfect. Bij andere vergelijkbare problemen duurde het hoge toerental wel een paar minuten.

Ik hoop dat iemand me hier meer over kan vertellen!

Vriendelijke groet,

Roridder

roridder

Geplaatst door roridder (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

soy67 (0), 6 jaar geleden

Wil ik ook wel eens weten mijn golf 6 doet het ook af en toen maar niet zo hoog maar tot 1500 toeren en valt meteen weer terug na normaal

Account-beheer (0) PRO, 6 jaar geleden

[b]Soy67

Dit topic gaat over een Golf4.

Mocht je ook een soortgelijk probleem ondervinden maak dan zelf een nieuwe vraag / topic aan.
Anders bestaat de mogelijkheid dat het e.a door elkaar gaat lopen, vandaar.

Account Beheer
Problemcar[/b]

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

Boven het koppelingspedaal zit een schakelaar.
Mogelijk is deze defect.......

Grt. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.