Volkswagen Passat: hokkende of afslaande motor bij rijden op LPG

Bouwjaar: 2005

ik heb een Passat van juni 2005 2liter 130 pk op LPG- (Vialle, LPi); enkele malen is bij op gas rijden de moter compleet stilgevallen, nogal een schokt de motor even bij het rijden, of het stationair toerental is instabiel.
De dealer leek bij de aanloop tot de koop met enige tegenzin een G3 installatie te willen verkopen; volgens het gasinbouwbedrijf gaf deze Vialle installatie bij dit type VW geen enkel probleem.
Ze konden echter bij herhaling geen storingen aantonen oen ik met klachten bij hen kwam.
Alleen het compleet stilvallen van de motor was een maal te wijten aan een doorgebrande zekering van de G3 installatie.
Mijn vraag luidt: zijn er VW motortypen waar het bedrijf op G3 vaak storingen geeft; zo ja welke?

FJVos

Geplaatst door FJVos (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is een feit dat de dealer je liever een TDI had verkocht in plaats van gas. Anderzijds is LPG momenteel behoorlijk voordelig dus.....

Als vialle zegt dat hij goed kan lopen, laat ze dit dan gewoon bewijzen, je hebt er genoeg voor betaald, dus enige vorm van garantie en service lijkt mij op zijn plaats.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Garantie en service is voor Vialle geen enkel probleem. Om het probleem vast te stellen zal de auto waarschijnlijk een paar dagen naar Vialle moeten. En wie wil en kan zijn auto missen. Het is bij technici een bekend gegeven dat storingen meestal niet in de werkplaats aanwezig zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.