Volkswagen Caddy: Homokineet

Bouwjaar: 1998

Beste Techneuten,

ZIt met het probleem dat ik bijna zeker weet dat ik homokineet kappot heb of dat de aandrijfas zelf iets heeft. Mijn vermoeden is linksvoor. Tikt namelijk links onder het rijden en bij gas geven begint versnellingpook etc voelbaar te slaan.

Maar hoe weet ik nu welke homokineet het binnenste of buitenste is en als het de aandrijfas zelf is?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groeten,
Roger

siebrog

Geplaatst door siebrog (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

Wat bedoel je met binnenste of buitenste??? Bedoel je voor binnenste, de kant langs de bakzijde en buitenste de kant van de wielzijde? In principe is het eenvoudig te testen. Neem even een bocht vazn 90° naar rechts (omdat je dacht dat het de linkerzijde betrof). Als het getik sterk toeneemt, dan mag je ervan uitgaan dat het de kant van de wielzijde is die versleten is.
Om de aandrijfas zelf te controleren, zal je de homokineet moeten demonteren. Op die manier kan je de as zelf controleren.
succes

siebrog (0), 18 jaar geleden

Binnenste aan de bakzijde. Ik heb bovenstaande geprobeerd maar merk niks met bochten maken en hoor ook niks.

Heb wel op een ander onderwerp gelezen dat het voorkomt dat de motorsteunen slecht of kappot zijn dit ook kan voorkomen en het schokken veroorzaakt.

Ik weet dat er drie steunen zitten maar is het dan die meestal kappot is??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.