Volkswagen Golf: Hoog benzine verbruik

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v 2E

Mijn auto verbruikt sinds kort 17 liter op 100km en loopt zwaar klote, er komt zwarte rook uit de uitlaat en de bougies zijn zwart van de roet. Laatst is de luchtstelschroef van mijn gasklep afgebroken en heb er een andere schroef ingedraait en gisteren ff aangedraait (verder open gezet) en toen daalde het verbruik naar 16 liter per 100km, toeval?
De auto stottert af en toe en houdt in, toerental was geloof ik 800 na het inleren en nu iets hoger. Ik heb de auto laten uitlezen en daar kwam een onregelmatige fout in de pingelsensor uit maar was volgens de garage niet de boosdoener van mijn problemen.

Waar ligt het probleem en hoe kan ik het oplossen?

Gr.

Koen1214

Geplaatst door Koen1214 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

doe eens een 4 gas-test en kijk of het benzine mengelsel niet terijk is.
controleer ook de lambda-sonde.
kijk de temperastuursensor na.

groetjes jan.

Koen1214 (0), 16 jaar geleden

Kunnen die problemen die ik hierboven beschreven heb ook komen door een ontsteking die niet op tijd staat?

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

een deel zou kunnen onstaan als de onsteking telaat staat.
door een telate onsteking kan de auto inhouden.
ook gaat het benzine verbruik omhoog.
als je daar aan twijveld controleer deze dan eerst voordat je verder gaat.

groetjes jan.

Koen1214 (0), 16 jaar geleden

Ok bij het uitlezen van de auto stond de ontsteking volgens mij op 4.0, kan ik er dan van uit gaan dat de ontsteking goed staat of moet dat handmatig gecontroleerd worden?

J.L. Tuning (0), 16 jaar geleden

wat gaf die bij het uitlzen nog meer voor storing aan?

ik denk zelf lambda sonde, vervang een voor een andere, desnoods een van de sloop, heb ik gedaan en bij mij was t probleem weg, een nieuwe halen kan altijd nog

Koen1214 (0), 16 jaar geleden

Het uitlees apparaat gaf een fout in de pingelsensor aan en verder niets. Heb al een 2ehands lambdasonde liggen moet alleen ff kijken hoe ik em zonder brug ga vervangen.

J.L. Tuning (0), 16 jaar geleden

lambda is makkelijk te vervangen als de auto op de krik staat, wel even een bok geruiken zodat de auto niet kan zakken

ander 2 oprijbokken gebruiken, weet niet waar je vandaan komt, maar desnoods wil ik t wel even voor je doen

Koen1214 (0), 16 jaar geleden

Ik kan de lambdasonde niet vervangen met de auto op de krik, te weinig ruimte. Ik heb iemand laten kijken naar het ontstekings tijdstip maar volgens diegene zit het gedeelte waar de verdeelkap op zit muurvast. Heeft iemand tips om die los te krijgen?

Edit: Als ik de stekker van de temp sensor los trek met draaiende motor dan draait de motor niet anders, kan ik dan concluderen dat de temp sensor kapot is?

Koen1214 (0), 16 jaar geleden

Kan iemand daar een antwoord op geven?

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

Ja Dat Zou Zeker Kunnen.
Probeer Het Eens Met Koude Motor Het Is Namelijk Zo Dat Als De Stekker Eraf Is Hij Er Van Uit Gaat Dat De Motor Warm Is (al Wil Dit Wel Weer Beinvloed Worden Door De Lucht Temperatuurvoeler) Dan Krijg Je Dus Een Armer Mengsel En Zal De Motor Rotter Gaan Lopen Terwijl Bij Warme Motor Dit Verschil Minder Het Kan Zijn Dat Je Dan Weinig Merkt.

Groetjes Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.