Volkswagen Golf II : Hoog koelvloeistof gebruik

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn auto gebruikt vrij veel koelvloeistof(Moet dit 1 keer in de maand goed bijvullen). Tevens wil mijn auto redelijk vaak vanbinnen goed stinken.

Een bevriende monteur wist mij te vertellen dat dit waarschijnlijk de kachelradiateur is, en dat ik deze moet vervangen.


Mijn vraag, is dit inderdaad een probleem met de kachelradiateur, en zo ja; hoe vervang ik deze.

koopmans87

Geplaatst door koopmans87 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Indien je geen lekkage onder de motorkap hebt,kan het goed de kachelradiator zijn,zijn je matten soms nat of vochtig bij de voeten ? of beslaan de ramen wel eens ?

Het is best een leuk klusje deze te vervangen,het dashbord hoeft er niet uit,wel wat dingen uitbouwen en je verstand gebruiken..

Radiatortje kost amper € 40,-

koopmans87 (0), 14 jaar geleden

Heel erg bedankt voor de feedback. Nog nooit last gehad van koude voeten, wel willen de ruiten graag beslaan.

Maar goed, dan de hamvraag.. Hoe vervang ik de kachelradiateur? Is het veel werk?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Uhmm..

Onder de motorkap zitten 3 m6 moertjes die het huis aan de binnenkant vast houden,de slangen moet je los halen die na de kachelradiator gaan,van de binnenkant haal je de plastic kap onder het stuur weg,ook aan de bijrijderskant,en het hele console waar de asbak inzit,diverse luchtslangen eruit halen( dus die van kachelhuis naar de roosters lopen ) aan de rechterkant zit de aanjagermotor,dat huis waar deze inzit moet je ook loshalen,net zoals de bediening voor het op warm/koud te zetten ( gedeelte waar de draaiknop en 2 schuifjes inzitten )

En dan met wat hangen en wurgen ( geen grof geweld natuurlijk ) kun je hem een stukje naar je toe trekken en kantelend eruit halen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dus het geheel,waar je die alu klep met gaten in ziet zitten moet je eruit halen.

[url=http://img401.imageshack.us/i/dsc000084....][img]http://img401.imageshack.us/img401/9706/...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.