Volkswagen Golf II : Problemen bij wegrijden met koude motor

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn auto heeft problemen bij wegrijden met een koude motor. Als ik start dan moet ik het gas erophouden, anders valt hij direct uit. Als ik vervolgens probeer weg te rijden gaat dit erg stotterend, en wil hij alsnog spontaan afslaan.

Om dit tegen te houden moet ik dus vaak met een vrij hoog toerental aanrijden; geloof niet dat dit gezond is voor de auto.

Waar zou het probleem kunnen zitten, en wat doe ik eraan?

koopmans87

Geplaatst door koopmans87 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk een probleem met de carburateur,zijn er geen vacuumslangen kapot of gescheurt ?

Motorcode ?

koopmans87 (0), 14 jaar geleden

Motorcode zoals in de kofferbak vermeld staat; RF

koopmans87 (0), 14 jaar geleden

Misschien ook belangrijk om te vermelden;

De auto slaat geregeld(in eerste instantie niet vaak, recent vaker) witte rookwolken uit.. Het is niet alermerend veel, maar wel herkenbaar als je goed kijkt.

Gebeurde me vandaag weer, dus heb direct na thuiskomt de motorklep opengetrokken... Lijk iets van een lek in de buurt van de carborateur(zie foto's)...

Mischien houdt het geheel verband?

[url=http://img190.imageshack.us/i/dsc00033ri...][img]http://img190.imageshack.us/img190/5453/...[/img][/url]

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hier praat je over een waarschijnlijk lekke kachelradiator :

http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=13...

Maar heb je de slangen niet eens gecontroleerd,als de motor goed warm is,en er wat van druk op de slangen staan,spuit hij misschien wat kvs weg tussen slang/klem o.i.d en als dat op de motor komt,verdampt het meteen en dat kan ook de witte rook verklaren die je ziet,ook het plastic watermondje aan de zijkant van de kop,gaat vaker stuk of lekt.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.