Volkswagen Golf: huilend geluid gedurende het rijden, behalve bij het remmen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AKL

Hallo!

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met een lastig probleem;

Mijn golf geeft een huilend geluid als ik aan het rijden ben (ongeacht de snelheid). Het lijkt van onder de motorkap of de remmen te komen. Ik heb de wiellagers na laten kijken, die zijn nog goed, en de remmen heb ik in laten vetten en schoonmaken. Alsnog blijft het geluid bestaan. Als ik rem, verdwijnt het geluid, als ik mn rem loslaat is het weer terug. Als ik achteruit rij, lijkt het geluid ook niet aanwezig te zijn.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Bedankt alvast voor de hulp!

mabb1986

Geplaatst door mabb1986 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

de Dokter (0), 11 jaar geleden

Het kan zijn dat de banden cuppen, probeer dan eens de banden van links naar rechts te verwisselen. (kijk ook of de banden niet "vierkant" zijn)
Het kan ook een wiellager zijn.

mabb1986 (0), 11 jaar geleden

De wiellagers zijn gecontroleerd, die zijn niet versleten. Ook is het probleem op lage snelheid ook aanwezig. Gecupte banden dacht ik inderdaad ook aan, maar dan zou het stuur ook enigszins moeten trillen (door de gecupte banden) maar dat is helemaal niet aan de orde...

Ik zal voor de zekerheid mijn banden morgen switchen, op goed geluk...

Bedankt voor je hulp! Wordt gewaardeerd!

de Dokter (0), 11 jaar geleden

Het stuur hoeft niet te trillen als de banden cuppen, wel als ze vierkant zijn.

mabb1986 (0), 11 jaar geleden

Het blijkt te gaan om de remklauw rechtsachter, alles schoongemaakt en versleten remschijven vervangen. Geluid lijkt verdwenen te zijn.

Bedankt voor alle hulp!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.