Volkswagen Golf: Inbouwen auto radio

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 81 kw

Ik heb zojuist een auotradio gekocht en wil dit zelf inbouwen. Echter de draad kleurcoderingen van de golf matchen niet!! Wie kan mij aanngeven welke kleuren met elkaar gematcht moeten worden:

draadkleur golf

Komen in twee hoofd bundels (helaas niet voorzien van een stekker deze is afgeknipt):

bundel een:

blauw wit
bruin wit (beide draden zijn met elkaar gebuddeld vermoedelijk +/- van een speaker)

bruin rood
rood (beide draden zijn met elkaar gebuddeld vermoedelijk +/- van een speaker)

bundel twee:

rood wit
rood wit
bruin
(bovenste drie draden zijn dik)

geel rood
blauw grijs
wit grijs
blauw wit
(bovenste vier draden zijn dun)

antenne draad met een rode 12 v draad

De ISO kleuren (met betekenis) van de radio zijn:

bundel 1
Rood: contact schakelaar
Oranje: dashbord verlichting
Geel: accu constant 12 v
zwart: aarde

bundel 2
groen zwart speaker achter links -
groen speaker achter links +

wit zwart speaker voor links -
wit speker voor links +

grijs zwart speaker voor rechts -
grijs speaker voor rechts +

paars zwart speaker achter rechts -
paars speaker achter rechts +

Hans W01

Geplaatst door Hans W01 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Hans,


Bij deze auto's heb je een juiste kabelboom nodig die een constante 12V aanstuurd voor het radiogeheugen en de anttenne en soms moeten er draden omgezet worden in de conector radioaansluitng mocht dat nog niet zijn gebeurd,deze aparte voedingaansluiting is tevens voor het gehele geheugen systeem en zeer belangrijk en kun je los kopen 15,00 Euro vraag bij de dealer en of een inbouwbedrijven zij kennen dit (VW) probleem,en idd kunnen de draden in de conector omgewisseld zitten.

Deze extra kabelboonm voor radio aansluitingen bij VW word vaak vergeten indien deze niet aanwezig is, word er geknipt en zo maar ergens van een 12V aansluiting afgetapt en geeft op den duur problemen.Het zal niet de eerste keer zijn dat een auto hierdoor uitbrand maar het kan ook zo zijn dat er plotsklap teller 3 ton te voorschijn komt op de teller of 0 km enkel door deze actie.

Mijn advies is ga er zelf niet mee prutsen als je geen kennis van deze zaken heb.Het is niet meer zo als vroeger dat je zomaar ergens een 12V kon pakken voor je radio..ect die tijden zijn voorbij .En het herstellen van de km stand kun je niet zelf mocht je overkomen zoek daarom een garage op om nog meer klachten te voorkomen.

succes ermee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.