Volkswagen Golf IV: incidenteel haperende motor ongeachte toerental of afstand

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Beste auto-freaks en liefhebbers,

Zoals de meeste op dit forum ben ik opzoek naar de oplossing van mijn probleem met mijn golf 4.
Al enige tijd vertoont de wagen een haperend/stotterend probleem tijdens het rijden. Om het probleem enigszins duidelijk te formuleren zou ik het vergelijken met het effect als ik het sleutelcontact omdraai zodat de motor afslaat en en direct weer terug draai in de aan stand. Dit doet zich enkele malen voor en verdwijnt dan weer. Ik kan geen patroon ontdekken wanneer het zal plaats vinden. Soms is het herhaaldelijk en soms ook weer niet.

Sporadisch gaat het lampje van storing motormanagement branden. Echter, wanneer ik de auto uitzet en opnieuw start verdwijnt het weer, waardoor uitlezen van de storingsmelding niet mogelijk is.

Ik ondervind geen andere klachten met de auto. Start prima (behalve dat de startmotor iets ts lang door draait) en rijd lekker.

Welke kenner kan mij hierin advies geven over de mogelijke oorzaak.

Alvast bedankt voor het lezen!

dedominee84

Geplaatst door dedominee84 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Storingen blijven normaal gesproken langere tijd bewaard, ook na doven van het lampje en zijn dan uit te lezen.
Anders met brandende lamp uitlezen.

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Inderdaad zo en zo uitlezen. De klacht lijkt op een defecte krukassensor of nokkenassensor maar eerst uitlezen en kijken welke storing er in het geheugen staat.

dedominee84 (0), 11 jaar geleden

Alvast bedankt voor de genomen tijd om te reageren. Wat ik wil benadrukken en misschien komt het anders naar voren in mij bericht. Is dat ik niet met zekerheid kan stellen dat beide storingindicaties (dasboardlampje en het haperen van de motor) een verband hebben. Is het aannemelijk dat beide indicaties voortkomen uit hetzelfde probleem?
Is een defecte krukassensensor en of nokkenassensor leesbaar in het geheugen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.