Volkswagen Golf IV: Golf 4 1.9 TDI Motcode Ajm Turbo druk te hoog

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Ajm 115 pk

Hallo ik was aan het rijden op de snelweg tot ik een plof hoorde en heel veel lawaai ging ik onder auto kijken zag ik dat het plastiek kap van de intercooler kapot was
zijn we naar de dealer gereden zonder vermogen en veel herrie die heeft een nieuwe intercooler gemonteerd rij ik weg bij de dealer krijg ik weer dat rot geluid en geen vermogen rij ik terug naar de dealer en is er een leiding vn de intercooler gesprongen de dealer zegt dat er te veel druk in het systeem zit ?

De turbo is vervangen in Juni samen met de N75 klep

Weet iemand mss wat het probleem kan zijn ?

Bij voorbaat Dank Ron !

Golf 4 Ron

Geplaatst door Golf 4 Ron (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Denk eerder dat of hij die slang niet juist heeft gemonteerd of de borging die de slang vasthoud is versleten, kan dan de klem zijn of het opstaande randje op de slang zelf. Door teveel druk ploft een goede slang er niet vanaf maar gaat de motor alleen maar in noodloop met een storing in het systeem opgeslagen als gevolg.

Golf 4 Ron (0), 11 jaar geleden

ok bedankt ricky dan zal ik ze zeggen dat ze een nieuwe slang moeten monteren ! Bij voorbaat dank !

Golf 4 Ron (0), 11 jaar geleden

Weet jij waarom dat hij ook zo hard fluit meschien ?

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Fluitgeluid of blaasgeluid? Als hij hard fluit is het de turbo, is opzich niet erg en als hij blaast dat komt door ontsnapte turbodruk lucht door die slang.

Golf 4 Ron (0), 11 jaar geleden

het is meer een fluitgeluid ik heb ook is gehoord dat het probleem zich wel durft voor te doen tusse het flexibel stuk van de katalysator zal ik ook maar is laten na kijken

Gr ron

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Klinkt het zoals dit?

http://www.youtube.com/watch?v=Gn-AoxKQB...

Vanaf 1:15 hoor je goed de hoge fluittoon tijdens gasgeven, als je dit hoort dan kan dat opzich geen kwaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.