Volkswagen Golf: inhouden

Bouwjaar: 1999

Ik heb een Golf 4 (V5 automaat) uit 1999. Als de motor koud is gaat hij de eerste minuut niet harder dan 50km/uur en ploft hij bij gasgeven in de uitlaat. Als ik 1 minuut gereden heb of de motor 1 minuut stationair laat lopen heb ik het probleem niet. De motor houdt ook wel eens in bij maximaal acceleren en na
een paar minuten rijden op de autoweg met een hogere snelheid (boven 140).
Bij het uitlezen van de computer geeft hij foutcode 561 aan (mengsel te arm/rijk). De meeste "kenners" zeggen dat het de luchtmassameter is, maar het kan ook aan de brandstofdruk of benzinepomp of valse lucht liggen.
Heeft iemand toevallig hetzelfde probleem al eens gehad?

harryv5

Geplaatst door harryv5 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mvdkant (0), 19 jaar geleden

houden zo! dit is een van de weinige golfjes die al dan niet gedwongen fatsoenlijk op de snelweg rijdt. prima :)

maar goed kijk eens hier, als het goed is is dit hetzelfde probleem, http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

harryv5 (0), 19 jaar geleden

Afgelopen dinsdag kon ik niet meer rijden. Bij gasgeven bleef hij ploffen in de uitlaat alsof de ontsteking niet goed stond.
Ik heb er gisteren een nieuwe luchtmassameter in gezet en hij rijdt weer prima!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.