Volkswagen Polo: Inhouden bij snelle acceleratie

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 8v

Een vriend van mij heeft een polo 6n 1.4 8v uit 1995.

Als je met de auto snel accelereert merk je dat deze hikt/inhoud. Dit gebeurt vooral bij een warme motor. Wanneer de auto stationair draait is er niks aan de hand en loopt deze heel mooi. Als je onbelast toeren maakt is er ook niks aan de hand, de klacht is alleen bij belasting.
Als je rustig (als een oma) optrekt is er niks aan de hand.

Vorig jaar zijn er vanwege een ander probleem al de bougies, bougie kabels, verdelerkap, bobinekabel en bobine vervangen. Ook is er 1 van de 4 verstuivers vervangen.
De auto geeft geen storing aan.
De gasklep is ook mooi schoon zit geen aanslag op.


Zou dit een probleem zijn in de ontsteking? Of zou het met een van de andere 3 verstuivers te maken hebben?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groeten Richard

Riess18

Geplaatst door Riess18 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb je al storing uitgelezen?
Het lijkt wel op de ontsteking zoals jij het zegt en het kan natuurlijk zijn dat toch 1 van die kabels of doppen toch niet goed zijn of de rotor of verdelerkap is wat mis mee.
Laat hem eens stationair draaien en spray met plantenspuit oid water over de bougiekabels en doppen 1 voor 1, als je dan de motor daarop hoort reageren dan weet je dat daar een probleem zit.
Wat ook nog zou kunnen is teveel speling op de rotoras van de ontsteking onder de verdelerkap, haal de kap eraf en beweeg de rotoras naar je toe en van je af als je voor de auto staat, dit mag geen speling hebben.
Het zou ook nog aan andere dingen kunnen liggen maar meestal is het een ontstekingsprobleem als de motor belast gaat tegenwerken.

Riess18 (0), 9 jaar geleden

bedankt voor de reactie!

Ik ga het een en ander proberen en nakijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.