Volkswagen Touran: inhouden in de 5e versnelling

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 105

Ik heb sinds 2016 een Touran 1.2 TSI met 105 PK bouwjaar 2011(wel voorlaatst model). De versnellingsbak maakte al enkele maanden een raar geluid. Deze bij een bedrijf laten reviseren (6e vernellingtandwiel moet(en gaat) nog gebeuren). Nu hoor ik wanneer ik terug schakel in zijn 2e versnelling een zoemend geluid. Wanneer deze in de 2e versnelling zit hoor je niets meer en rijd de auto verder goed. Wanneer de auto in zijn vijfde versnelling zit en ik een constante snelheid rijd begint de 5 op het dashboard te knipperen. Hij houd dan ook in. Wanneer deze weer verschijnt voel je ook weer power. Dit zijn korte intervallen maar hoogst irritant. Wanneer ik extra gas geef blijft de 5 in beeld en geeft dan aan dat er geschakeld moet worden naar de 6e versnelling. Zoals eerder aangegeven word het 6e tandwiel nog gewisseld (had de man van de revisie nog geen tijd voor gehad). In de 6e versnelling hoor je ook een hoge piepende toon bij gasgeven. Kan dit mede de oorzaak zijn van het probleem met de 5e versnelling?

Martin1974

Geplaatst door Martin1974 , lid sinds 10 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Ik zou eerst eens zorgen dat er een versnellingsbak onder komt zonder gebreken , er lijkt mij meer met de bak aan de hand dan alleen een slecht tandwiel van de 6e versnelling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.