Volkswagen TOURAN VAN TDI 74 KW: oliesensor

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn VW Touran Diesel uit 2015 (nieuwste type) geeft een melding dat de oliesensor niet goed werkt en dat ik er mee naar de werkplaats moet. Betekent die melding vrijwel altijd dat de sensor kapot is? of kan het ook te maken hebben dat de olie er te lang in zit. Ik moet namelijk binnenkort olie verversen, ben er al aardig wat km over heen.
Kan iemand mij vertellen of het vervangen van de oliesensor een ingewikkelde klus is? En waar die sensor precies zit?
met vriendelijke groet,
Hiz

fldejong

Geplaatst door fldejong (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 4 jaar geleden

De sensor zit onderin het carter. Door vervuiling zou de sensor een verkeerde waarde aan kunnen geven, het kan.
Indien je toch olie gaat verversen zou ik de sensor meteen mee vervangen......

Grt. Paul

Benny Vee (0) PRO, 4 jaar geleden

Kan ook nog zijn dat je bezoek hebt gehad van een steenmarter en dat de bedrading van de sensor door is. Aan de olie kan het niet liggen.

fldejong (0), 4 jaar geleden

Ik heb de olie ververst en toen bleek dat een marter de bekabeling van de sensor had doorgebeten. Dus kabels weer gemaakt en het probleem is opgelost. Bedankt voor alle reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.