Volkswagen Polo: inhouden motor

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Na een tijdje rijden krijgt mijn polo uit 88 kuren. Plotseling inhouden, bijvoorbeeld op de snelweg niet meer harder willen dan 80 en steeds langzamer gaan rijden ook al is het gaspedaal geheel ingetrapt. Dit euvel gaat wel weer over als ik hem langs de kant zet en opnieuw start en soms als ik terug schakel in een lagere versnelling en dus meer toeren maak.Naast inhouden gaat het brandstofverbruik schrikbarend omhoog bij het inhouden.
Wie weet wat er aan de hand is en kan een oplossing aandragen?

Floris

Geplaatst door Floris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

defecte temperatuur sensor koelvloeistof !

Stefan

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij praten we over een carburateurmotor.
Loopt de motor dan nog wel op 4 cilinders als hij inhoudt want dan ik denk aan verdelerkap of bougiekabels.

Floris (0), 18 jaar geleden

Er zit een nieuwe verdelerkap op. Het euvel treedt pas op na een poos rijden. Ik heb vandaag wel een los stekkertje gevonden in de buurt van de carb Dit zal wel ergens aan vast moeten maar heb dit punt nog niet kunnen vinden helaas. Alle andere stekkers zitten gewoon vast.
Hoe test ik verdelerkap en bougiekabels het beste?
groeten Floris

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kun je doormeten met een ohm meter maar ik denk dat iemand een keer moet laten rijden met je auto die er een beetje verstand van heeft want je kunt dat horen en voelen als een motor op 3 cil. loopt.
Als je bougiekabels of verdelerkap rotor goed doormeet wil het nog niet zeggen dat ze niet door kunnen slaan.

ricardo9623 (0), 18 jaar geleden

De genoemde probleem heeft iets weg van een bevroren carburateur. Na en tijdje rijden snakt de motor naar adem door dat de inlaat wordt afgesloten door ijs. Na even stilgestaan te hebben is dat weer weg. Controleer of de inlaatlucht voorverwarming wel naar behoren werkt of misschien staat die in de zomerstand en wordt er niet voldoende verwarmt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.