Volkswagen Transporter: inhouden t5 2.0 140pk

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdi 140pk

De bus rijd verder goed alleen bij hogere snelheid weinig van de 140 pk te merken . Hij is uitgevoerd met een handbak 6 versnellingen. 160km/u lukt maar daar houd het mee op.
Iemand suggestisch? lmm misschien?

bastler

Geplaatst door bastler , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 9 jaar geleden

Hoe zwaar is de auto ?

bastler, 9 jaar geleden

2ton. Hiervoor 2.5 met 130 pk gehad. Stukken pittiger. Heeft ook iets hoger koppel uiteraard

bastler, 9 jaar geleden

Is trouwens t6 caravelle

Jan227 PRO, 9 jaar geleden

Hallo, als het goed is staat de te verwachten topsnelheid in het instructie boekje vermeld.

De 2.5 130 pk was waarschijnlijk een Euro 3 uitvoering en de T5 GP 2.0 tdi is een Euro 5, op papier hebben ze dan misschien wel nagenoeg het zelfde vermogen, maar hebben een totaal ander "karakter " . Komt nog bij dat de 2.5 een 5 cilinder was met een veel luidruchtiger motorloop, deze motor heeft een andere "koppel kromme" dan de 4 cilinder 2.0 tdi, hetgeen goed merkbaar is tijdens het rijden.

Als je twijfelt aan het vermogen, kun je de auto op een vermogens bank laten testen.


Groet Jan227.

jos_br PRO, 9 jaar geleden

Wanneer je deze rijdend uitleest kun je in ieder geval zien dat alles juist functioneert. De "oude" 130pk loopt standaard niet veel harder dan 160km/u en de T6 heeft behalve minder koppel ook een behoorlijk langere versnellingsbak.

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.