Volkswagen Golf 2007: Inhouden/smoren

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Na starten en wegrijden in 1e versnelling smoort de motor ca 3 seconden en pakt daarna weer op. Daarna niet meer. In de meetwaarden lopen de waarden wel op van het gaspedaal en gaskleppotmeters.
Zet je de motor uit en opnieuw starten, precies hetzelfde. Heb de katalysator bekeken op loszittende delen. Gasklep opnieuw ingeleerd. Heb geen foutcodes. Stond wel een code in van arm mengsel, maar viergastest is perfect. Iemand een idee?

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers PRO , lid sinds 19 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 7 maanden geleden

Wat was het nummer van die foutcode?
Wat doen de signalen van de lambdasondes op het moment van dat smoren/inhouden?
Wat doet de Short Term Fuel trim op datzelfde moment?

arjankempeneers PRO, 7 maanden geleden

P0171. Wat raar is, dat het eenmalig is en daarna pas weer na opnieuw starten. Ga morgen de waarden bekijken en ook de brandstofdruk meten.

arjankempeneers PRO, 7 maanden geleden

Klant komt later terug. Brandstofdruk was 3,5 - 4 Bar. Wat wel opvalt dat in de meetwaarden er stationair cilinderoverslag plaats vindt op cil 2 en 3. Onder het inlaatspruitstuk zit een klep/membraam waarvan het deksel beetje scheef zit. Als ik daar remmenreiniger op spuit, loopt motor gelijk beroerd. Je ziet klep alleen met spiegel. Er zit een vacuumslang aan van magneetklep. Volgens mij een PVC klep die vast aan spruitstuk zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.