Volkswagen Golf: inhouden/stotteren

Bouwjaar: 1994

Beste lezers,

Ik heb een VW golf CL type 3, 1.6 16V Benzine uit 1994.
Als ik rijd en me gas hard intrap komt de wagen haperend en nauwlijks vooruit (bij zowel koude als warme motor of vochtig weer of droog). Hij krijgt de lucht niet door de uitlaat om vooruit te komen. Als je langer als een half uur rijd kan je het gaspendaal indrukken wat je wil en komt er helemaal nix meer uit de uitlaat en staat de auto stil. En kan je een uur wachten voordat hij het weer doet.

De dealer heeft de auto uitgelezen en kan geen storingen vinden.

Injectiespul bij de benzine gegooit en de anwb heeft bij een blok wat weinig massavoeding een draad getrokken maar het probleem is er nog steeds. Hij is hiervoor bij de VW dealer geweest voor dit probleem en zij vernieuwen alles, bougies, bougiekabels, filters/cabarateur schoongemaakt, nieuwe verdeler uit en ingebouwd, temperatuurvoeler uit en ingebouwd, dynamo vervangen, v-snaar, aandrijfriem hydr. pomp, startmotor schoongemaakt, gasklephuis gereinigt/ingeleerd maar het probleem blijft.

Kan het met de magneetklep te maken hebben? Of iets (blokje)op het schutbord? Kijkt de dealer daarnaar als hij niets kan vinden bij het uitlezen?

Bedankt voor het lezen in iedergeval

g43449

Geplaatst door g43449 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

vraagje (0), 19 jaar geleden

katelysator verstopt ????

arjan_reijrink (0) PRO, 19 jaar geleden

moet bijna zeker de katalysator zijn. Heb ik zelf met mijn golf ook meegemaakt. Katalysator leeg maken en probleem was verholpen.
Bij auto's tot 1994 is katalysator niet verplicht alleen als het op kenteken staat. Want een nieuwe katalystor is heel duur. Leeg maken of een Kat-vervanger is de oplossing!

arjan_reijrink (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij auto's tot EN met 1994 is katalysator niet verplicht. Bij jou mag ie er dus uit. heb ik zelf ook een keer gedaan bij een golf 3 uit 1994 en kwam zo door de keuring.

g43449 (0), 19 jaar geleden

Hoi, super bedankt voor je reactie in iedergeval, weer een beetje hoop op dat ie misschien weer normaal gaat rijden. Ga meteen weer naar de dealer

vraagje (0), 19 jaar geleden

dealer praat je toch een nieuwe kat aan waar kom je vandaan kan tegen vergoeding wel je kat leeg maken

g43449 (0), 19 jaar geleden

Hoi Herman bedankt voor je aanbod maar hij staat al bij de dealer... Van de week hoor ik meer van ze. Fijn dat je gereageerd hebt.

vraagje (0), 19 jaar geleden

oke dan maar laat ff berichtje achter als duidelijk is wat euvelis
mvg herman

g43449 (0), 19 jaar geleden

Beste allemaal, bedankt voor jullie berichtjes. Nadat ze laatst de gasklep hadden schoongemaakt en ingeleerd had ik het probleem nog 1 x en toen teruggebracht en aangegeven wat jullie zeiden... de dealer kon niks vinden (ook bij het uitlezen niks). Ik heb hem meegenomen en sindsdien nergens last van. Het zal dus wel degelijk aan de gasklep hebben gelegen.
Ben in iedergeval gelukkig dat ik normaal kan rijden.
Super bedankt voor julle reacties!!!

g43449 (0), 18 jaar geleden

HOI,
Na een paar maanden heb ik hetzelfde probleem. Ik bracht mijn wagen voor de apk naar de vw-dealer, moest het een en ander vervangen worden. Na 3 dagen stuit ik op hetzelfde probleem. Bobine vervangen door de garage. Na 1 dag weer hetzelfde probleem, stond stil op de snelweg met een draaiende motor maar ik kon geen gas meer geven. Met uitlezen van de auto bij de garage komt er geen probleem of storing naar voren. Wie heeft dit ook wel eens gehad? bedankt voor het lezen in iedergeval.

g43449 (0), 18 jaar geleden

Voor de vijfde keer naar de VW dealer geweest. Monteur heeft een paar dagen de auto meegenomen met aflees aparatuur wat niks uitwees. Het was de thermostaat + temperatuur voeler. + benzine filter uitgezaagt en nieuwe geplaatst.
Mochten jullie er iets aan hebben...scheelt je 1800 euries en 5 x naar de garage gaan.
groetjes sharon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.