Volkswagen Lupo: Inhouden/stotteren bij gasgeven

Bouwjaar: 2005

Hallo heren,
Ik heb hier een Lupo 1.0 AHT motot welke inhoudt en soms wat stottert bij gasgeven. Klant klaagt ook dat ze zo af en toe niet weg kan komen vanuit stilstand maar dat heb ik nog niet meegemaakt. Foutcode in comp. 0201 drehzahlgeber signal unplausibel. Heb sensor eruit gehad en schoongemaakt maar heeft niet geholpen. Gaan deze sensoren vaak defect of zit ik in de verkeerde richting te zoeken? PS geen luchtlekkage gevonden

Alvast bedankt René

garageburgwal

Geplaatst door garageburgwal (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als ie na de schoonmaak de storing weer geeft zou ik gaan voor die drezahlgeber (is een halleffectgever, net zoiets als in de elektronische ontsteking) of zijn bedrading.
Stekkers moeten brand schoon zijn want we hebben het hier over enkele mA die er doorheen lopen. Beetje overgangsweerstand en het is ook gebeurd met de koopman.

garageburgwal (0) PRO, 18 jaar geleden

Even een update, ik heb de sensor vervangen zonder resultaat ben nu verder aan her zoeken

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb ook nog wel eens iets gelezen dat deze storing "standaard" voorkomt bij bepaalde motoren. Dan zou je dit forum eens uit moeten kammen.

Wat ik zelf al eens gezien heb is dat het elektromagnetischeklepje naar de koolstoffilters van de brandstoftank blijft hangen. Dit geeft dan een behoorlijke valse luchtstroom op momenten dat je het niet kan hebben. Is uit te proberen door de slang even af te knellen. (loopt van de inlaatbuis naar het elektroklepje, en dan verder naar de koolpotjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.