Volkswagen Touran 2016: Inleren Mapsensor

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: DFE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Goedenavond beste leden,

Mijn auto had een storing in de MAPSENSOR.
Ik heb deze vervangen. Ik weet alleen helaas niet hoe ik hem kan inleren via VCDS. Hij geeft om de +- 300 storing p20002.

Kan iemand mij uitleggen hoe ik deze mapsensor kan inleren en is deze storing p2002 de storing van de mapsensor of is dit nog een aparte storing.

polo02

Geplaatst door polo02 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

polo02 (0), 2 jaar geleden

Hieronder vind je weergave vd storing

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Wat was de originele storing? Exacte tekst en nummer indien mogelijk.

Een Map-sensor zit normaliter in het inlaatspruitstuk en wordt gebruikt om de druk in dat spruitstuk te meten. Het gaat dan om zowel onderdruk als overdruk. Een Map-sensor hoeft niet te worden ingeleerd. Foutcode P2002 staat los van een fout die in de Map-sensor zat.

P2002 geeft aan dat het roetfilter (mogelijk) niet meer goed werkt.
Over het roetfilter is ook een druksensor aangesloten. Deze meet het verschil in druk in de uitlaat dat er is tussen de druk voor het roetfilter en de druk erna. Die sensor wordt dan ook verschildruk sensor genoemd. Die sensor moet wel worden ingeleerd.
Zie: https://gerritspeek.nl/vag-com_dtc-18434...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.