Volkswagen golf2: Inspuiting 1.8 Kjetronic(GX) vervangen door GTI 16V

Bouwjaar: 1988

Zijn er mensen die ervaring hebben in het vervangen / ombouwen van het injectie systeem van een Golf 2. motor heeft origineel K-jetronic inspuiting (motorcode GX). heb een getunde GTI 8V kop gekocht. deze past zonder problemen maar wil de inspuiting ook aan passen. heb begrepen dat het ombouwen naar de inspuiting van een GTI 16V mogelijk is. Zijn er mensen met ervaring / tips.

Alvast bedankt Thijs

Thijs11385

Geplaatst door Thijs11385 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Johan5581 (0), 19 jaar geleden

Je wilt dus ook het inlaat spruitstuk van een 16v erop zetten?

Thijs11385 (0), 19 jaar geleden

Als het past / niet anders kan zal het wel moeten, maar ik ben bezig een aangepast spruitstuk te zoeken voor een GTI 8v. Maar als het met een 16v spruitstuk makkelijker is, doe ik dat. (heb ook info aanvragen openstaan naar grotere injectoren van gti 8v)

Thijs

Johan5581 (0), 19 jaar geleden

Volgens mij kan je gewoon dat rubber dat van de gasklep naar de luchtweger gaat er gewoon op zetten. Maar waarom laat je niet gewoon je K jetronic er op staan?

Thijs11385 (0), 19 jaar geleden

De inspuiting van een Golf 16V werkt met een hogere brandstof druk / hogere capaciteit (meer liters per minuut) omdat ik een aangepaste cilinderkop heb, zal er een betere cilindervulling zijn. (lucht/brandstof verhouding moet optimaal zijn) daarom moet er behalve meer lucht ook meer brandstof heen

Thijs11385 (0), 19 jaar geleden

Dat dat met die slang past was ik ook wel ongeveer achter, het grotere probleem is de electronica, sensoren die overgezet moeten worden / computer ed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.