Volkswagen Golf II: Accucontrollelamp brandt af en toe....

Bouwjaar: 1990

Hallo,

Langs deze weg wil graag mijn probleem voorleggen.
Ik ben in het bezit van een VW-Golf II 1.6
Hij start, rijdt stabiel/zuinig en doet eigenlijk wat ik wil.
Een kleine 10000 km geleden is de accu (nieuw), V-snaar(nieuw) en dynamo(gereviseerd) vervangen.
Vanochtend was het koud en moest ik een afstand van ruim 80 km afleggen. Wat me opgevallen is, is dat het accucontrollelampje af en toe ging knipperen en 1 keer bijna 2 seconden lang ging branden. Dit deed de het lampje na een kleine 5 minuten rijden. Na een dik half uur kon ik niet meer merken dat het lampje nog geen knipperen, en had ik er dus geen last meer van. Het hele gekke is dat mijn autoradio en lampen gewoon voldoende licht en geluid gaven.

Wat zou mijn probleem kunnen zijn? Kan dit met de kou te maken hebben. Is dit gewoon een incidenteel iets? Wat zou eventueel de oorzaken kunnen zijn ?

Ik hoop dat iemand mij hier een handje mee kan helpen.

Alvast bedankt !

denstar

Geplaatst door denstar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou eens beginnen om de v-snaar iets strakker te spannen (naspannen). Een gereviseerde dynamo wil niet altijd zeggen dat ie goed is. Ik heb ooit een nieuwe dynamo op een Omega gezet, deze bleek ook niet te werken. Je kunt de laadstroom meten, maar ik denk dat de riem te slap staat.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Let op!! zet je de V-snaar te strak dan trek je onheroepelijk de waterpomp uit zijn lagers bij dit type motor......
Als ie dusdanig slipt dat het lampje gaat branden dan hoor je buiten de auto ook zo'n mooi joelend geluid. (niet te harden...)

Het probleem kan dus in de dynamo liggen, maar ook in de bedrading van de auto.

succes

denstar (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie hulp. Ik ga na oud en nieuw er eens een blik op werpen. Wat betreft de V-snaar die staat in ieder geval zeer strak gespannen.
Trouwens vanochtend wederom weer 80 km afgelegd en ook deze keer knipperde het lampje tijdens het rijden 1 keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.