Volkswagen Jetta: instrumenten

Bouwjaar: 1990

Bij contct maken geen: LEDs van laadstroom, oliedruk,koelvloeistof temp,en ook geen richtingaanwijzer verklikker lampje. Verder geen aanwijzijng van toerenteller,benzinemeter en koelvloeistof tempmeter. Soms werkt alles weer even normaal echter knippert koelvloeistof lampje, terwijl temp meter normaal staat. (systeem heeft geen kv niveau opnemer)
Spannings stabilisator verwisselt echter geen resultaat (ik meet 1V, waar ik 10 V moet meten)

rick9739

Geplaatst door rick9739 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Massa van het instrumentenpaneel, zit ergens op een knoop van bruine draden in de buurt van de zekeringkast tegen het chassis aangeschroefd. Vaak is corrosie de oorzaak. Schoonmaken en als alles werkt inspuiten met vasiline.

En anders, probeer een cockpitje van de sloop. eventueel km teller overbouwen.

s6

rick9739 (0), 19 jaar geleden

Ik heb al een instrumentenpaneel van de sloop gehaald, geen succes. Heb verder de 2 blauwe stekkers(waar de kabelboom vanaf het paneel uitkomt) achter het relais blok gecontroleerd, zag er goed uit. Links van de relais kast zag ik een blokje met 3 draden maar daar aan rommelen gaf geen reactie.
Moet haast wel een massa probleem zijn want ik heb 2 maal gehad dat alles weer werkte nadat ik claxoneerde ??

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat hele kroontje waar die massadraden opzitten demonteren, ontroesten, carrosserie schoonmaken, nieuwe parker er in en waarschijnlijk een dikke kans dat jouw probleem opgelost is.
Zit uit me hoofd links boven van de zekeringkast bij een type 2, maar het zou ook rechts kunnen zijn, tussen de kast en het koppelingspedaal.

rick9739 (0), 19 jaar geleden

Harry bedankt voor het meedenken, heb het kroontje links van de zekering kast via een dikke draad verbonden met massa, geen resultaat. Gaf vanmiddag een paar korte tikken op de claxon en alles weer normaal???. Zou graag willen meten maar weet niet waar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.